X

“Καμπάνα” στον Νίκο Μιχαλολιάκο

Ποινή φυλάκισης για τον αρχηγό της ΧΑ αλλά και για χρυσαυγίτη βουλευτή. Οξεία αντίδραση για την καταδίκη του Ανδρέα Παπαδόπουλου μετά από μήνυση στελέχους της οργάνωσης.

Ant1news

Ένοχος κρίθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος για το περιεχόμενο δημόσιας ομιλίας του  στις 3.9.2011, οπότε ομολογούσε ότι «θα τους σπάγαμε τα κεφάλια», αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς και το γνωστό παραλήρημα «Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους». 

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε, την Παρασκευή, τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής σε ποινή 8 μηνών με αναστολή για την κατηγορία της «Διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια». 

Ποινή και στον Σαχινίδη 

Μετά την «καμπάνα» στον Μιχαλολιάκο έγινε γνωστή η καταδίκη και άλλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος για τον Ιωάννη Σαχινίδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 μήνες με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη. 

Το Α' τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε τον Σαχινίδη για ομιλία του στη Βουλή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015, οπότε.είχε κατονομάσει την βουλευτή του ΚΚΕ ως ηθική αυτουργό για τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο. 

Σχολιάζοντας την απόφαση η Λιάνα Κανέλλη, δήλωσε τα εξής: 

«Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει μόνο από την “ελευθερία” του πολιτικώς παραλόγου, συνήθη, δηλαδή, πρακτική των φασιστικών κομμάτων και οργανώσεων που επιδίδονται, εκτός των άλλων, και στην αποδόμηση-δολοφονία χαρακτήρων. Όταν όλα τούτα έχουν κοινοβουλευτικό μανδύα τότε κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Όταν ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (προϋπολογισμός του 2015) για να επιτεθεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα και εμένα προσωπικά διασπείροντας εν γνώσει του ψεύδη χωρίς τη δυνατότητα, επί τόπου, αντίλογου τότε δεν ασκεί πολιτική αλλά στοχοποιεί ανθρώπους και ασκεί μαύρη προπαγάνδα». 

Καταδίκη του Ανδρέα Παπαδόπουλου μετά από μήνυση της ΧΑ 

Πρόκληση χαρακτηρίζουν ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ την καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου σε φυλάκιση ενός χρόνου για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής. 

Ο κ. Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ είχε αποκαλέσει την οργάνωση, που κατηγορείται ως εγκληματική, «ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους». 

«Την ίδια ώρα που δεν έχει ακόμα δικαστεί ο Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα!! Οι ρυθμοί της Ελληνικής δικαιοσύνης, η απουσία βούλησης για την αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος οδηγούν σε τέτοια τραγελαφικά περιστατικά που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ευτελίζουν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης», τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά. 

«Η καταδικαστική απόφαση εναντίον του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα», τονίζει, από την πλευρά του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Το μόνο που κάνουν δικαστικές αποφάσεις τέτοιου είδους, είναι να ενισχύουν τους νεοναζιστές της Χ.Α., τη στιγμή μάλιστα που η δίκη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είναι η αθώωση του Ανδρέα Παπαδόπουλου», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε:

'Η απόφαση της Δικαιοσύνης που καταδικάζει τον δημοσιογράφο Αντρέα Παπαδόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση έναντι της Χρυσής Αυγής δεν αλλάζει σε τίποτα την πραγματικότητα που γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή δικάζεται ακόμη σήμερα ως εγκληματική οργάνωση και οι Βουλευτές και τα μέλη της είναι υπόδικοι για σωρεία κακουργημάτων. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής αποδεικνύεται καθημερινά που βρίσκονται «οι κουμπουροφόροι» και «οι άνθρωποι της νύχτας». Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δημοσιογράφο Αντρέα Παπαδόπουλο και τη συμπαράστασή μας στο δικαστικό αγώνα που θα δώσει από δω και πέρα για τη δικαίωσή του".

"Η καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ, αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της και τα στελέχη της είναι υπόδικοι για δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε βάρος εργαζομένων, νέων και μεταναστών. Η ναζιστική εγκληματική ΧΑ είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού κι αυτό δεν αλλάζει με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση" επισημαίνει το ΚΚΕ..