X

Η διαθήκη μυστήριο του Γιώργου Βακάκη και οι διεκδικήσεις Πατμάνογλου

Ένας χρόνος μετά την τραγωδία με την Porsche. Η διαθήκη του 23χρονου οδηγού του πολυτελούς οχήματος και οι απαιτήσεις του πατέρα που έχασε σύζυγο και παιδί.

Ant1news

Σε κλίμα οδύνης έγινε το πρωί στην Πτολεμαΐδα το ετήσιο μνημόσυνο της άτυχης μητέρας και του γιου της, που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα της Εθνικής Οδού, που απασχόλησε για εβδομάδες το πανελλήνιο.

Ένα χρόνο μετά το φριχτό δυστύχημα νέα συγκλονιστικά ντοκουμέντα έρχονται στο «φως». Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» ο Υπάτιος Πατμάνογλου, που έχασε σύζυγο και παιδί, στην αγωγή που έχει καταθέσει και διεκδικεί αποζημίωση 2 εκατομμυρίων ευρώ κάνει εκτενή αναφορά στην διαθήκη μυστήριο του Γιώργου Βακάκη.

Ο 23χρονος οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου τρεις μήνες πριν το δυστύχημα είχε συντάξει ιδιόχειρη διαθήκη. «Πέραν του σπιτιού μου στο Θησείο, σήμερα ο πατέρας μου, μου δώρισε ένα πολύ μεγάλο ποσό και αισθάνομαι ευθύνη γι' αυτό. Αν πάθω κάτι, τα χρήματα να επιστραφούν στον πατέρα μου, αλλά αφού πρώτα πάρει η μητέρα μου, την οποία υπεραγαπώ, το 1/3 από αυτά. Και επειδή η μικρή μου αδερφή δεν έχει η γλυκούλα σπίτι στο κέντρο, θέλω να πάρει το σπίτι που μου έκανε δώρο ο μπαμπάς μου».

Στην πολυσέλιδη αγωγή του, ο Υπάτιος Πατμάνογλου σχολιάζει ότι από την ερμηνεία της διαθήκης συνάγεται ότι δεν διατέθηκε όλο το ενεργητικό της κληρονομιάς, ότι ο Γιώργος άφησε κληρονόμους τους γονείς και τη μία του αδερφή μέσω της διαθήκης, ωστόσο αυτή δεν καλύπτει το σύνολο της περιουσίας του. Οπότε, για αυτό το κομμάτι κληρονομείται εξ’ αδιαθέτου από την οικογένειά του, άρα περιλαμβάνεται και η δεύτερη αδερφή του, που δεν υπάρχει στη διαθήκη.

Ένα μήνα μετά το δυστύχημα ο πατέρας του Γιώργου Βακάκη είχε δώσει κατέθεση στην τροχαία, λέγοντας πως ο ίδιος έδωσε τη άδεια στο γιο του να πάρει το αυτοκίνητο.

«Την ημέρα εκείνη με πήρε ο γιος μου, ο Τζώρτζης, μου είπε ότι το αυτοκίνητό του έπαθε βλάβη και πήρε την άδεια μου για να χρησιμοποιήσει το πολυτελές αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου. Για το συμβάν ενημερώθηκα στις 20.00 το βράδυ» δήλωσε ο Απόστολος Βακάκης.

Η αγωγή που κατέθεσε ο Υπάτιος Πατμάνογλου, διεκδικώντας αποζημίωση μαμούθ, συζητήθηκε πριν λίγες μέρες, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.