X

Μετακόμιση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό

"Ικανοποιείται" το αίτημα των αντιεξουσιαστών που έχουν προκαλέσει σειρά επεισοδίων σε ένδειξη αλληλλεγγύης στον κατηγορούμενο για τα τρομοδέματα.

Ant1news

"Ικανοποιείται" το αίτημα των αντιεξουσιαστών που έχουν προκαλέσει σειρά επεισοδίων σε ένδειξη αλληλλεγγύης στον κατηγορούμενο για τα τρομοδέματα, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε λίγες ημέρες θα γίνει η μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις Φυλακές Κορυδαλλού, απο τις Φυλακές Λάρισας όπου κρατείται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου".

Η μετακόμιση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό περιλαμβάνεται στις μετακινήσεις των 27 κρατουμένων.

Η κίνηση αυτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται να εκτονώσει την κατάσταση με τις καταστρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών, όπως αυτή σήμερα το πρωί απο κουκουλοφόρους που "έσπασαν" μαγαζιά στην Πατησίων, όπως φαίνεται και σε βίντεο ντοκουμέντο.

 

Νωρίτερα το βράδυ σημειώθηκαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, ως συνέχεια στην καταδρομική επιχειρήση αντιεξουσιαστών σε μαγαζιά της Ερμού και σειρά άλλων "παρεμβάσεων" και επιθέσεων εις ένδειξη αλληλεγγύης στον κατηγορούμενο για την αποστολή τρομοδεμάτων, μεταξύ άλλων στον Λουκά Παπαδήμο.

Στο πλαίσιο των δράσεων των "μπαχαλάκηδων" ήταν και η ρίψη χειροβομβίδας στο ΑΤ Καισαριανής - με έναν τραυματία - καθώς και τα επεισόδια σε διάφορες πόλεις, όπως το βράδυ της Πέμπτης στην Πάτρα.

΄Όλα ξεκίνησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν σωφρονιστικοί με την συνοδεία πάνοπλων ανδρών της ΕΚΑΜ μπήκαν νωρίς το πρωί στο κελί του Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό, τον πήραν και τον οδήγησαν στις Φυλακές Λάρισας, προκαλώντας μια μακρά σειρά αντιδράσεων απο αντιεξουσιαστές, που ξεκίνησε απο την μικρής έκτασης εξέγερση των υπόλοιπων έγκλειστων στον Κορυδαλλό.

Η επίδειξη δύναμης των "μπαχαλάκηδων" προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Τόσκα, ο οποίος μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 είπε ότι η Αστυνομία δεν έχει κάνει καλά την δουλειά της τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους αστυνομικούς όσο και απο την αντιπολίτευση που ζητά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

 

Δημοκρατική Συμπαράταξη: το Υπ. Δικαιοσύνης υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση

«Με μία φλύαρη ανακοίνωση το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρεί να συγκαλύψει την υποχώρηση έναντι των αιτημάτων του υπόδικου για τρομοκρατικές ενέργειες Κ. Γιαγτζόγλου. Αν πιστεύει ότι με τέτοια μέτρα θα εκτονωθεί η κατάσταση κάνει λάθος και εμπαίζει τους πολίτες», υπογραμμίζει ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως υποστηρίζει, «στην ουσία το Υπουργείο υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση για να μη δυσαρεστήσει τους μπαχαλάκηδες, που καταστρέφουν τρείς μέρες την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Αλλά και να ικανοποιήσει φιλικά αιτήματα των συνομιλητών του, στον αντιεξουσιαστικό χώρο».

«Τα περί αλλαγής των δεδομένων κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού είναι απλά αερολογίες. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε χωρίς υποχωρήσεις το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια και την ομαλή και ακηδεμόνευτη λειτουργία του κράτους δικαίου», κατέληξε.