X

Αμετανόητος και προκλητικός ο Αμβρόσιος μετά την αθώωση του

Οι ομοφυλόφιλοι είναι εκτρώματα της φύσης και άτομα με διανοητική διαταραχή, υποστήριξε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο Αμβρόσιος. Έντονες αντιδράσεις για την αθώωση του.

Ant1news

Με χειροκροτήματα, αγκαλιές και φιλιά αποχώρησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, από το δικαστήριο το οποίο κατόπιν μαραθώνιας συνεδρίασης τον αθώωσε.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος βρέθηκε στο ειδώλιο του δικαστηρίου, το οποίο εκδίκασε τη μήνυση 9 ομοφυλόφιλων πολιτών για σύνταξη κειμένου που ενέχει ρητορική μίσους και προτρέπει τον κόσμο στο να ασκήσει σωματική βία εις βάρος τους.

Ο ιεράρχης, σε κείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο το Δεκέμβρη του 2015, είχε επιτεθεί στους ομοφυλόφιλους ενόψει του συμφώνου συμβίωσης, γράφοντας.

«Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή!».

Αμέσως μετά την έξοδο του από το δικαστήριο και την αθώωση του, ο ιεράρχης είπε «σας ευχαριστώ όλους από καρδιά» και ερωτηθείς αν νιώθει δικαιωμένος, απάντησε, «το δικαστήριο ξέρει. Τέρμα».

Αμετανόητος και στην απολογία του

Εριστικός και προκλητικός μέχρι τέλος ο Μητροπολίτης εμφανίστηκε μπροστά στο δικαστή του περίπου ως πνευματικός γιατρός και υποστήριξε πως οι ομοφυλόφιλοι δεν αξίζει να ζουν ανάμεσα μας, «όλους αυτούς ο θεός τους σιχαίνεται, έριξε φωτιά και τους κατέκαψε, Σόδομα και Γόμορρα».

Ο Μητροπολίτης σε παραλήρημα δεν δίστασε να μιλήσει ακόμη και για τουφεκισμό ρασοφόρου διαδηλωτή στο gay pride.

Μάλιστα έστρεψε τα «πυρά» του και κατά του Μητροπολίτη Σιατίστης λέγοντας, «έχω αντιδικία με μητροπολίτη που έγραψε για τους ομοφυλοφίλους ότι είναι δημιουργήματα του θεού και τους πρέπει τιμή και σεβασμός. Δεν είναι δημιουργήματα του θεού γιατί είναι ανώμαλοι».

Ο συνταγματολόγος κ. Αλιβιζάτος ως μάρτυρας των μηνυτών επισήμανε πως το λεξιλόγιο στο κείμενο του μητροπολίτη παραπέμπει σε αυτά της ναζιστικής Γερμανίας και  του Χίτλερ.

 

Αντιδράσεις για την αθώωση Αμβρόσιου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το δικαστήριο αποδέχθηκε το κήρυγμα μίσους στην ομολογία του μητροπολίτη.

«Η αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Γιατί δεν ήταν μόνο ότι αθωώθηκε για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ενάντια στους ομοφυλόφιλους, που αποτελούν προκλητική παραβίαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση σε βία ή μίσος, αλλά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιον του κήρυγμα μίσους και να μην σταθμίσει καν την ομολογία του Μητροπολίτη ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική βία.

Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη δικαιοσύνη.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται  τόσο εκρηκτικό, ώστε η  δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην οποία επισημαίνει.

«Η χθεσινή αθώωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει. Ειδικά όταν ο “αθώος” συνεχίζει να διασπείρει το ομοφοβικό του μίσος εντός της δικαστικής αίθουσας.

Χθες, χάθηκε μια μάχη για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα μας.  Ο αγώνας όμως συνεχίζεται...».

Την αθώωση Αμβρόσιου σχολίασε με δελτίο τύπου και το Ποτάμι, τονίζοντας ότι «ο Αμβρόσιος δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει τον παραληρηματικό του λόγο. Αποδέκτες αυτού του παραληρήματος γίνονται κατά καιρούς πολιτικοί, μετανάστες, άνθρωποι διαφορετικών δογμάτων και κοινωνικών ομάδων.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε ένα ομοφοβικό ξέσπασμά του. Τέτοια ρητορική μίσους απέχει παρασάγγας από τον λόγο που κηρύσσει η Εκκλησία. Αποφάσεις που αθωώνουν αυτές τις συμπεριφορές δε συνάδουν με ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, που έχει στον πυρήνα του την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ως αντίποινα στην δικαστική αθώωση του μητροπολίτη, το πρωί έγινε καταδρομική επίθεση στη συμβολή Μπουμπουλίνας και Μετσόβου με μπογιές, από αναρχική ομάδα.