X

Να ανοίξει ξανά ο φάκελος για το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα ζητούν τα θύματα

Ζητούν τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης, υποστηρίζοντας ότι χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου ήταν ένας 30χρονος.

Ant1news

Δεκαεννέα μήνες έχουν περάσει από τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, με το ταχύπλοο που εμβόλισε λάντζα στην οποία επέβαιναν τουρίστες, με αποτέλεσμα τέσσερεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι πέντε να τραυματιστούν.

Όσοι επέζησαν του ναυαγίου και οι χαροκαμένες οικογένειες ζητούν να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης. Μέσω του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, κατέθεσαν αίτηση για την διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιώς.

Όπως τονίζουν, ουδέποτε πίστεψαν ότι χειριστής του ταχύπλοου σκάφους ήταν ο υπερήλικας Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, απεβίωσε. Αντίθετα είναι βέβαιοι ότι στο πηδάλιο ήταν ένας 30χρονος, ο οποίος επέβαινε στο ταχύπλοο μαζί με μία νεαρή φίλη του.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, είχαν ζητήσει την άρση του απορρήτου της συνδέσεως κινητής τηλεφωνίας του Λυκουρέζου, καθώς και επτά ακόμα ατόμων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Από την άρση του απορρήτου, όπως επισημαίνουν, είχαν προκύψει άνω των εκατό τηλεφωνικών επικοινωνιών, επισημαίνουν τις οποίες η ανακρίτρια δεν διερεύνησε και έκλεισε τον φάκελο της υπόθεσης.