X

Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της

Αναβίωσε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών η δολοφονία του 52χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου.

Ant1news

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών κάθισαν, την Τρίτη, η παπαδιά και ο εραστής της για τη δολοφονία του 52χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου.

Πρωτοδίκως, τον Ιούνιο του 2013 είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για φυσική και ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το Εφετείο τους έκρινε και πάλι ένοχους χωρίς ελαφρυντικό μειωμένου καταλογισμού.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη , με ισόβια και για τους δύο χωρίς ελαφρυντικό

Στο άκουσμα της απόφασης η παπαδιά λιποθύμησε.

 

Οι καταθέσεις των κατηγορουμένων:

Ο δράστης, που πάτησε τη σκανδάλη του όπλου, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

 "Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία. Μου έλεγε ότι δε νοιαζόμουν για εκείνη, ότι δε τη βοηθούσα και ότι δεν αγαπάω. Το να τον σκοτώσω θα ήταν η απόδειξη της αγάπης μου"

Από την πλευρά της παπαδιά υποστήριξε :

"Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια... ενώ εγώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους".

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του γιου της: "Όλο το χωριό ήξερε ότι η παπαδιά «γυρνάει» αλλά εγώ τα είχα ξεπεράσει αυτά"

Τελικά ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους τονίζοντας, πως η παπαδιά εκμεταλλεύτηκε το πάθος του κατηγορούμενου και τον έπεισε να σκοτώσει τον ιερέα, επισημαίνοντας πως ο δράστης δεν είναι τρελός αλλά έπασχε από ερωτική ασθένεια για την παπαδιά.

Οι φωτογραφίες είναι απο το tempo24.gr και το thebest.gr