X

Απολογήθηκε η εξαδέλφη του Πολάκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Οι γονείς της μικρής, 28 μήνες μετά δεν έχουν πάρει απαντήσεις για τον θάνατο της κόρης τους. Τι είπε στην απολογία της η αναισθησιολόγος.

Ant1news

Της Κατερίνας Χαραλαμπάκου 

Ήταν 29 Δεκεμβρίου του 2015 όταν η μικρή Μελίνα έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Έχουν περάσει 28 μήνες από εκείνη τη μέρα και οι γονείς της 4χρονης ακόμα περιμένουν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού τους.

Χθες η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που ήταν ανάμεσα στους γιατρούς που έκαναν τη μοιραία για το μικρό κορίτσι επέμβαση απολογήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

«Περιμένω την Ελληνική δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη», δηλώνει ο πατέρας της μικρής Μελίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία της η αναισθησιολόγος επανέλαβε ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό, λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς, το Πειθαρχικό εξετάζοντας όλα τα δεδομένα διαπιστώνει πιθανή αμέλεια. Ωστόσο, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίας Υγείας, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από δυο μήνες, καταλόγιζε στην αναισθησιολόγο βαριά ιατρική αμέλεια.

Η τελική απόφαση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τις κυρώσεις που θα υπάρξουν αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ, παράλληλα, ο εισαγγελέας Ηρακλείου Κρήτης διερευνά όλα τα δεδομένα του θανάτου του μικρού παιδιού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.