X

Απόφαση - καταπέλτης για τον “φόνο μέσω Facebook” του ενεχυροδανειστή στην Δάφνη

"Βαρύς ο πέλεκυς" της Δικαιοσύνης για τους 4 κατηγορούμενους για τη δολοφονία και ληστεία του ενεχυροδανειστή. Η γυναίκα -"δόλωμα" και οι συνεργοί της.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου 

Ανέτρεψαν την πρωτόδικη απόφαση δικαστές και ένορκοι για την 28χρονη γυναίκα που κατηγορήθηκε ότι είχε παγιδεύσει ερωτικά μέσω μηνυμάτων Facebook και με κατ΄ιδίαν συναντήσεις  ένα 30χρονο ενεχυροδανειστή στη Δάφνη με αποτέλεσμα οι 3 συνεργοί της να τον σκοτώσουν πνίγοντάς τον με μονωτική ταινία και να τον ληστέψουν μέσα στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2013.

Η 28χρονη είχε καταδικαστεί αρχικά σε κάθειρξη 22 ετών και μετά από 3.5 χρόνια εγκλεισμού είχε αποφυλακισθεί κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου για άτομα με αναπηρία άνω του 80%.

 Όμως, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο δεν της αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και της επέβαλε την ποινή των ισοβίων, οδηγώντας την και πάλι στη φυλακή. 

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Εισαγγελέα της έδρας ο οποίος πρότεινε την απόρριψη των ελαφρυντικών για όλους τους κατηγορούμενους συνδέοντας τις ευεργετικές διατάξεις του επίμαχου νόμου με την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

«Είναι ευθύνη της Πολιτείας που κηδεύτηκε το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο ο επιχειρηματίας από την Κηφισιά. Το αστυνομικό δελτίο λέει ότι αποφυλακισθέντες τέτοιου τύπου έπιασαν δουλειά. Είμαι υποχρεωμένος να πω στο δικαστήριο ότι πρέπει να απορριφθούν ένα προς ένα τα ελαφρυντικά», είπε στην τοποθέτησή του ο Εισαγγελέας.  

Ισόβια κάθειρξη όπως και πρωτόδικα ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου και για τους 3 νεαρούς άνδρες. Οι συγγενείς των καταδικασθέντων στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασαν σε κλάματα, ύβρεις και απειλές κατά της έδρας, αλλά και της οικογένειας του θύματος.                 

Και στους 4 καταδικασθέντες επιβλήθηκε επιπλέον ποινή κάθειρξης 12 ετών για ληστεία, καθώς μετά τη δολοφονία του ενεχυροδανειστή είχαν αρπάξει χρήματα και κοσμήματα από το σπίτι του.