X

“Καμπάνα” για την σκηνοθετημένη ληστεία με το μαχαίρωμα

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον ευφάνταστο νεαρό, που είχε αρπάξει χιλιάδες ευρώ από τον οικογενειακό κορβανά, αλλά…

Ant1news

Ένοχος για ψευδορκία μάρτυρα και για ψευδή αναφορά στην Αρχή κρίθηκε ένας 20χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην - καθώς δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί για τις πράξεις του - σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα «Ταχυδρόμος Βόλου», από την αστυνομική προανάκριση είχε προκύψει ότι ο καταδικασθείς είχε χάσει στον τζόγο τις οικονομίες του πατέρα του και μετά σκηνοθέτησε ληστεία και μάλιστα με μαχαίρωμα από τον υποτιθέμενο δράστη, για να δικαιολογήσει την απώλεια των χρημάτων.

Ο νεαρός είχε κινητοποιήσει το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και την Σήμανση, όταν κατήγγειλε ότι στις 03.00 τα ξημερώματα της 20ης Φεβρουαρίου 2018, ένα άτομο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα «εισέβαλε» στο σπίτι του.

Όπως είχε πει ο ίδιος δεν κοιμόταν και τον αντελήφθη αμέσως, αντέδρασε και ακολούθησε συμπλοκή, στην διάρκεια της οποίας, όπως είπε, τραυματίστηκε στην κοιλιά, από χτύπημα με μαχαίρι που δήθεν του κατέφερε ο κουκουλοφόρος δράστης. Ο νεαρός είχε υποστηρίξει ότι ο ληστής έφυγε από το σπίτι του παίρνοντας ποσό 3.000 ευρώ, το οποίο ήταν φυλαγμένο σε σημείο του σπιτιού.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, όλα αυτά ήταν… στο μυαλό του νεαρού, ο οποίος σκηνοθέτησε το σκηνικό για να δικαιολογήσει στον πατέρα του την απώλεια των χρημάτων.