X

“Έπεσαν καμπάνες” για την επίθεση στον Μπουτάρη

Κρίθηκαν ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης…

Ant1news

Ένοχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Το δικαστήριο τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Η επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους ανεβλήθη επί τριετία ενώ για τον 36χρονο μετετράπη προς 5 ευρώ την ημέρα καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για αναστολή της ποινής.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την αναγγελία της απόφασης, δέχθηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάρχου», θέση την οποία διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της.

 

Οργανωμένη χαρακτήρισε την επίθεση και ο Γιάννης Μπουτάρης υπογραμμίζοντας πως "υπήρχε ενορχηστρωτής ο οποίος έδινε σύνθημα" . Οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης . Οι δύο 20χρονοι και ο 36χρονος είπαν πως παρασύρθηκαν από το πλήθος προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους.