X

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση με μολότοφ κατά των ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη

Για δολοφονική επίθεση, κάνουν λόγο οι αστυνομικοί. Σφορδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα. Βολές απο τα κόμματα.

Ant1news

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση με μολότοφ εναντίον κλούβας που μετέφερε διμοιρία των ΜΑΤ, κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο κ. Τσόγκας ζητεί να διεξαχθεί έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με την παραγγελία, τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της έκρηξης και παραβάσεων σχετικά με εκρηκτικές ύλες, σε βαθμό κακουργήματος. Προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο.

"Ήθελαν να τους κάψουν ζωντανούς"

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δ. Παδιώτης μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα" έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση κατά των συναδέλφων του από τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι όπως είπε τους είχαν στήσει ενέδρα. «Ήθελαν να τους κάψουν ζωντανούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παδιώτης.

 

Με δήλωση του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον "Πρωθυπουργό της βίας και της ανομίας", ενώ σημειώνει ότι η ασφάλεια των στελεχών της Αστυνομίας όσο και των πολιτών, θα αποτελέσουν βασικό μέλημα της ΝΔ, αν και όταν έρθει στην εξουσία.

ΝΔ: η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για τα περιστατικά των επιθέσεων των τελευταίων ημερών κατά αστυνομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ΝΔ τονίζει ότι «η κατάσταση με την βία και την ανομία έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο. Αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων δέχθηκαν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη δολοφονικές επιθέσεις με στόχο την αφαίρεση της ζωής τους».

Παράλληλα, η ΝΔ σημειώνει ότι «οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, δημοσίως πια καταγγέλλουν τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα ότι αρνείται να τους δώσει την εντολή να συλλάβουν τους μπαχαλάκηδες. Και εκείνος, ζώντας εκτός τόπου και χρόνου, παραχωρεί συνεντεύξεις στις οποίες τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα».

 

ΔΗΣΥ: Η ΕΛ.ΑΣ. να κινδυνεύει αρκεί η συνιστώσα να θεριεύει 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει και η υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη. 

«Το ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Τόσκας είναι εντελώς ανίκανοι να προστατεύσουν τους πολίτες το γνωρίζαμε. Όπως επίσης γνωρίζαμε ότι αδιαφορούν για τους ανθρώπους που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Η ΕΛ.ΑΣ. να κινδυνεύει αρκεί η συνιστώσα να θεριεύει. Ο εξευτελισμός φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει, αρκεί να διατηρείται ακμαία η συνιστώσα των μπαχαλάκηδων. Ενδιαφέρει όμως τον ελληνικό λαό που νιώθει έρμαιο στις ορέξεις εγκληματικών ομάδων», δήλωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Τα ΜΑΤ στην Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη είναι εκεί για να προστατεύουν το τουρκικό προξενείο από φασίστες και θερμοκέφαλους. Και κάθε τρεις και λίγο δέχονται επιθέσεις από κουκουλοφόρους που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί και διεθνιστές! Αυτό σημαίνει ελληνικό μπάχαλο. Κεραι μετά είναι το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπάχαλο. Μια γειτονιά στη Θεσσαλονίκη, και άλλη μια στην Αθήνα, έχουν μετατραπεί σε πεδίο νυχτερινής βολής μολότοφ και ο κ.Τόσκας, αδιαφορεί. Ή μάλλον, προστατεύει τους πυρπολητές προσφέροντάς τους ασυλία. Υπουργείο προστασίας... κουκουλοφόρων», έγραψε στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης.