X

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταγωγή του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκατοντάδες οπαδούς του.

Ant1news

Με πρωτόγνωρο τρόπο έγινε, από ισχυρή αστυνομική δύναμη, η μεταγωγή του Αρτέμη Σώρρα από τα δικαστήρια, λίγο μετά την προφυλάκισή του για τη δράση της οργάνωσης “Ελλήνων Συνέλευσις”.

Ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα κυριολεκτικά φυγαδεύτηκε από ομάδα της ΟΠΚΕ, η οποία, προκειμένου να αποφύγει τους δεκάδες υποστηρικτές της οργάνωσης, που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια, οδήγησε τον προσωρινά κρατούμενο πεζή μέσα από το Άλσος της Ευελπίδων, για να βγουν στον κεντρικό δρόμο πίσω από τα δικαστήριο στο ύψος της γέφυρας Μουστοξύδη, όπου τους περίμεναν τα αυτοκίνητα.

Ο Σώρρας βγήκε από το ανακριτικό γραφείο υπό τις επευφημίες υποστηρικτών του, οι οποίοι τον χειροκροτούσαν φωνάζοντας «γεια σου, αρχηγέ» και βρίζοντας εκείνους «που τον οδηγούν στη φυλακή». Ο ίδιος απάντησε: «Όλα στα χέρια σας τώρα».

Ο Αρτέμης Σώρρας έχει αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος του και επεσήμανε ότι θα προσφύγει κατά της προφυλάκισής του στο επόμενο πενθήμερο.

 

 

Ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, ενώ ήταν ήδη καταζητούμενος επί δεκαέξι μήνες, ήταν αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

 

Το κατηγορητήριο, εφόσον γίνει δεκτό από τη Δικαιοσύνη στα επόμενα στάδια της ποινικής υπόθεσης, τον φέρνει αντιμέτωπο με την ποινή τής ισόβιας κάθειρξης.

 

Εν τω μεταξύ, σε συμπαράσταση του ιδρυτή της «Ελλήνων Συνέλευσις» βρέθηκαν από το πρωί στα δικαστήρια δεκάδες μέλη και οπαδοί της οργάνωσης που έφθασαν με πούλμαν από διάφορα μέρη της χώρας. Είχαν, μάλιστα, μαζί και κάποιους, οι οποίοι φορώντας φοσφωρίζοντα γιλέκα καθοδηγούσαν τους διαδηλωτές. Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας σημαίες και πανό για την Μακεδονία, έψελναν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Σώρρα ήρθε η ώρα».

 

Η δικογραφία σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου, για σχεδόν το σύνολο της δράσης και των ενεργειών τής «Ελλήνων Συνέλευσις». Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες, παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που διαθέτει ο Σώρρας.