X

Ανατροπή στην υπόθεση Τσαλικίδη

Εγκληματική ενέργεια και όχι αυτοκτονία βλέπει η Εισαγγελία 13 χρόνια μετά το θάνατο του πρώην στελέχους εταιρείας κινητής τηλεφωνίας...

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων δραστών 13 χρόνια μετά το θάνατο του πρώην στελέχους εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, Κώστα Τσαλικίδη και μετά από δύο αρχειοθετήσεις της υπόθεσης.

Την κακουργηματική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη.

Ο 39χρονος υπάλληλος της εταιρείας είχε βρεθεί απαχγονισμένος στο σπίτι του το Μάρτιο του 2005 και οι έρευνες των αρχών είχαν καταλήξει ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε αυτοκτονία και ότι δεν υπήρχε σύνδεση με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Όμως, το Νοέμβριο του 2017 ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε εκ νέου μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνη Λιόγα, ο οποίος την είχε αναθέσει την τρίτη κατά σειρά έρευνα στον Εισαγγελέα Πεπόνη, προκειμένου να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου του Κ.Τσαλικίδη.

Είχε προηγηθεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) , το οποίο είχε επιδικάσει αποζημίωση σε συγγενείς του εκλιπόντος από το ελληνικό Δημόσιο, κρίνοντας ότι υπήρξε πλημμελής έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τον υπάλληλο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.