X

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη (βίντεο)

Η απόφαση του Εφετείου προκάλεσε αντιδράσεις από συγγενείς της αδικοχαμένης έφηβης.

Ant1news

 Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Ο ενήλικας φίλος και ο ένας γιατρός κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι, ενώ ο δεύτερος γιατρός κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία 6-1, σύμφωνα με πληροφορίες απο τοπικά ΜΜΕ.

Συγκεντρωμένοι συγγενείς του αδικοχαμένου κοριτσιού, αιφνιδιάστηκαν με την αθωωτική απόφαση και για τους τρεις κατηγορουμένους με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν φωνάζοντας και χειρονομώντας.

Αυτό που προκάλεσε την αντίδραση τους ήταν ότι κηρύχθηκε αθώος ο 29χρονος άνδρας για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στον βιασμό της άτυχης κοπέλας τη Μεγάλη Παρασκευή του 2011.

Στη δική του περίπτωση ωστόσο ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του, καθώς τη μοιραία βραδιά ήταν εκείνος, μοναδικός ενήλικος μολονότι σε μετεφηβική ηλικία, που συνόδευε τη Στέλλα και τον 17χρονο φίλο της τη νύχτα του μαρτυρίου για το 16χρονο κορίτσι.

Πρωτόδικα οι γιατροί είχαν κριθεί ένοχοι και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή, ενώ ο 29χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

«Αίσχος. Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» φώναξαν οι συγγενείς με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση στο δικαστήριο.  Η μητέρα της αδικοχαμένης Στέλλας επιτέθηκε στη μητέρα ενός εκ των γιατρών αλλά και σε συγγενικό πρόσωπο των κατηγορουμένων.