X

Από τα ταπί στην… φυλακή ο Ζιντιρίδης

Πίσω από τα κάγκελα ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής του τζούντο Ταριέλ Ζιντιρίδης…

Ant1news

Το δρόμο για την φυλακή πήρε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 31χρονος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο Ταριέλ Ζιντιρίδης. Κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα που έκανε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια σε Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Αχαΐα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, επίσης, και 27χρονος συγκατηγορούμενος του αθλητή για τη δράση του κυκλώματος το οποίο φέρεται να ευθύνεται για 28 κλοπές σπιτιών.

Ο Ζιντιρίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται να κάνει κλοπές καθώς έχει επενδύσει τα χρήματα που κέρδισε από τις διεθνείς διακρίσεις του στο τζούντο στη Γεωργία και έτσι δεν έχει καμία βιοποριστική ανάγκη.

Παραδέχεται πως ο μόνος που γνωρίζει από όλους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα είναι ο 27χρονος που είναι συναθλητής του και τον οποίο προπονεί.

Παράλληλα, επικαλείται το αθλητικό παρελθόν του, από το 2003 ως το 2007, διάστημα κατά το οποίο είχε πετύχει πολλές διεθνείς διακρίσεις στο τζούντο εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Μάλιστα η συνήγορος του προσκόμισε στον 30ο ανακριτή και σχετικό έγγραφο από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο.