X

Δις ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Μανώλη Σοροπίδη. Επιχείρησε να τον λιντσάρει ο πατέρας της άτυχης εφοριακού.

Ant1news

Την καταδίκη του Εμμανουήλ Σοροπίδη σε δις ισόβια και 8 μήνες αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζεμπερη το περασμένο φθινόπωρο, στο Β´ νεκροταφείο Αθηνών.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μανώλη Σοροπίδη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Της απόφασης του δικαστηριου προηγήθηκε η αγόρευση - καταπέλτης της εισαγγελέως του Δικαστηρίου, Μίνας Σωτηροπούλου

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, του Μανώλη Σοροπίδη καθώς δεν πείστηκε ούτε κατ’ ελάχιστο από τον ισχυρισμό του ότι ένας Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρης ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας την άτυχη εφοριακό.

Η απολογία του Σοροπίδη

Απολογούμενος ο Σοροπίδης έδωσε μία νέα εκδοχή βάζοντας "στο κάδρο" δικηγόρο Αθηνών. Υποστήριξε ότι η συμφωνία ήταν να την τραυματίσει ώστε να μείνει εκτός υπηρεσίας για 3 -4 μήνες.

Περιγράφοντας τη σκηνή στο νεκροταφείο είπε: «Εβγαλα το μαχαίρι.  Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι την τραυμάτισαν και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γυρνά με κοιτά σηκώνεται και φεύγει. Έφυγα κι εγώ μετά την άκουσα να φωνάζει, αστυνομία βοήθεια. Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5ευρω.Πέταξα το μαχαίρι και την μπλούζα και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι».

Αναφερόμενος στα πολλαπλά τα χτυπήματα δήλωσε πως το άκουσε από την τηλεόραση υποστηρίζοντας ότι ". Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαίρια στην καρδιά".

Ο Σοροπίδης υποστήριξε ότι αρχικά ομολόγησε τη δολοφονική πράξη προκειμένου να προστατέψει την κόρη του και να μην πάθει κακό. Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα της Δώρας, ο οποίος φώναξε :«Εσυ ήθελες να προστατέψεις την κόρη σου, αλλά σκότωσες το δικό μου παιδί». 

Συνάδελφοι της Δώρας Ζέμπερη: μας είχε πει ότι θέλει να πεθάνει

Οι συνάδελφοι της 32χρονης εφοριακού κατέθεσαν ότι η ψυχολογία της ήταν άσχημη τόσο λόγω του θανάτου του φίλου της (τον τάφο του οποίου είχε επισκεφτεί τη μέρα της δολοφονίας της) όσο και εξαιτίας του πρόσφατου χωρισμού της από τον σύντροφό της.

Μάλιστα, όπως κατέθεσε συνάδελφός της, όταν λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία την είχε συμβουλεύσει να δει κάποιον ειδικό, εκείνη της απάντησε ότι η Δώρα της είπε πως "το μόνο που θέλω είναι να πεθάνω, έχασα το στήριγμά μου.