X

Προφυλακιστέοι οι τρεις αλλοδαποί για τον θάνατο στου Φιλοπάππου

Τι υποστήριξαν οι νεαροί ενώπιον του Ανακριτή για την ληστεία με την τραγική κατάληξη. Για πόσες άλλες ανάλογες ληστείες κατηγορούνται.

Ant1news

Προφυλακιστέοι για το έγκλημα στου Φιλιπάππου κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν απο τα σύνορα, στην Ειδομένη.

Ο ένας εκ των τριών (δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός) αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, καθώς δεν πλησίασε καν το ζευγάρι, ενώ οι άλλοι δύο είπαν ότι προσπάθησαν να ληστέψουν τον νεαρό, όμως ότι δεν τον έσπρωξαν ώστε να πέσει στο κενό ο 25χρονος, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Εναντίον τους έχει ασκηθιεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

Εν τω μεταξύ, άλλες δέκα ληστείες που διέπραξαν οι τρεις αλλοδαποί εξιχνιάστηκαν από την συνεχιζόμενη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, οι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών, καθώς και ο 25χρονος Ιρακινός, έχουν διαπράξει, σύμφωνα με την Αστυνομία, ακόμη δέκα ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης και του λόφου του Φιλοπάππου, κυρίως σε βάρος τουριστών.

Δύο Γερμανίδες τουρίστριες είναι μεταξύ των θυμάτων τους. Τα δύο κορίτσια βρέθηκαν στο ίδιο σημείο πέντε μέρες πριν πέσει νεκρός ο 25χρονος. Η ίδια τριάδα των αλλοδαπών επιχείρησε να τις ληστέψει. Σε φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιοποιεί ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποτυπώνονται ξεκάθαρα η μεθοδολογία και η βαναυσότητα της δράσης τους: