X

Νέα αναβολή της δίκης του Κώστα Πάσσαρη

Για τρίτη φορά η δίκη του διαβόητου κακοποιού αναβλήθηκε λόγω γραφειοκρατίας για την προσωρινή παράδοσή του στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Ant1news

Περίπου 18 χρόνια μετά και η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί, αφού ο Κώστας Πάσσαρης δεν εκδίδεται από τις ρουμανικές αρχές με αποτέλεσμα ήδη να έχουν δοθεί τρεις αναβολές.

Ο γνωστός κακοποιός, ο οποίος επιθυμεί τη μεταγωγή του στη χώρα μας για να δικαστεί, είναι έγκλειστος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκερλα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και όπως προέκυψε από την αλληλογραφία, η οποία αναγνώστηκε στο δικαστήριο, το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί ακόμη.

Συγκεκριμένα, στις 21 Αυγούστου 2018 το γραφείο της Ρουμανίας στη Eurojust απέστειλε email προς τις ελληνικές Αρχές, ζητώντας συμπληρωματικές πληροφορίες περί της προσωρινής παράδοσης του κακοποιού, όπως για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στην Ελλάδα, εγγυήσεις ότι θα επιστραφεί στη Ρουμανία στο τέλος του συμφωνημένου χρόνου, αλλά και ότι τα έξοδα μεταφοράς του προς και από τη Ρουμανία θα καταβληθούν από τις ελληνικές Αρχές.

Δύο ημέρες μετά η ελληνική πλευρά απάντησε ότι δε μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς το απαιτούμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει στην Ελλάδα, ενώ στις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η Εισαγγελία Εφετών απάντησε ότι η ελληνική πλευρά θα καλύψει πλήρως τα έξοδα.

Από τότε δεν έχει υπάρξει απάντηση από τις ρουμανικές αρχές, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο.

Πάντως, όπως δήλωσε ο συνήγορος του Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης, ο κατηγορούμενος επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί και να λογοδοτήσει για όσα έχει διαπράξει.