X

Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου στον ΑΝΤ1: στη δικογραφία δεν υπάρχει ξυλοδαρμός (βίντεο)

Κάνει λόγο για εγκεφαλικό οίδημα και καταγγέλλει την Αστυνομία. Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη στον ΑΝΤ1.

Ant1news

Δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, στην οποία διαπιστώνεται ότι έχει υποστεί κακώσεις, που όμως προς το παρόν δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το θάνατό του.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου στο «Καλημέρα Ελλάδα» στην εξέταση φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά τραύματα από γυαλί, ενώ το ότι «μακροσκοπικώς δεν υπήρχε θανατηφόρος τραύμα, αυτό δε σημαίνει ότι ο θάνατος δεν προέρχεται από τα πλήγματα».

Σύμφωνα με την ίδια, «υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί ως προς την αιτία του».

Ωστόσο, όπως εξήγησε η νομικός, τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από τις τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου είκοσι μέρες.

Η Α.Παπαρρούσου τόνισε ότι χωρίς το οπτικό υλικό δεν θα είχε σχηματιστεί η δικογραφία, στην «οποία δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για άσκηση βίας». Αναφορά βίας δεν υπάρχει ούτε στις μαρτυρίες. Υπάρχει όμως η κατηγορία αντίστασης κατά της Αρχής για τον θανόντα.

Η δικηγόρος αναφερόμενη στην αντίδραση της Αστυνομίας, κατήγγειλε σειρά παραλήψεων, όπως η αυτοψία του χώρου, η έρευνα μέσα στο κατάστημα, η συλλογή οπτικού υλικού, ο αποκλεισμός του χώρου και συλλογή ευρημάτων και αποστολή τους στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Η κηδεία του Ζακ Κωστόπουλου θα γίνει σήμερα στις 12 στα Κίρρα Φθιώτιδας. 

Δικηγόρος κοσμηματοπώλη: αποσυνδέονται οι κακώσεις από το αποτέλεσμα

«Αποσυνδέονται οι θλαστικές κακώσεις με το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την έκθεση και όσα έχω ακούσει», δήλωσε ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη σχολιάζοντας την ιατροδικαστική έρευνα στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο Χ.Αναγνωστόπουλος ερωτηθείς αν υπάρχουν αποτελέσματα για τα αποτυπώματα στο μαχαίρι που βρέθηκε στο κατάστημα, απάντησε ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι.

Σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει για τον πελάτη του, επέμεινε στο ότι «η θέση του είναι είναι πρώτον ότι όταν αντιλήφθηκε ότι υπάρχει κάποιος στο μαγαζί του, κάλεσε την Αστυνομία, δεύτερον όταν είδε το δράστη να απειλεί με μαχαίρι από το κάτω μέρος της βιτρίνας επέλεξε να αντιδράσει όπως είδαμε».

«Η αστυνομία ήρθε λίγα λεπτά αργότερα», κατέληξε ο ίδιος.

 

 

Ο 73χρονος βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή, από τον έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, μετά από αίτημα του ανακριτή, λόγω ελλείψεων στο κατηγορητήριο. Ο κοσμηματοπώλης αποχώρησε από την Ευελπίδων συνοδεία ισχυρής αστυνομικής παρουσίας.

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να εμφανιστεί και ο 55χρονος μεσίτης, ο οποίος φέρεται να χτύπησε τον 33χρονο.