X

Σοκάρει η κατάθεση της 8χρονης αυτιστικής θύμα βιασμού

Περιέγραψε με λεπτομέρειες τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του. Η απόφαση της Δικαιοσύνης σε βάρος του κατηγορούμενου.

Ant1news

Σε 13 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, ο 60χρονος που κατηγορείται για βιασμό κατ’εξακολούθηση, αποπλάνηση και ασέλγεια ενός ανήλικου αυτιστικού κοριτσιού, που είχε αναλάβει να προσέχει.

Το 8χρονο, τότε, κορίτσι εξετάστηκε από ειδικούς και είπε τα όσα συνέβησαν τόσο με τον τότε 55χρονο, όσο και με τους γονείς της στο σπίτι της.

Όπως είπε το παιδί στην κατάθεσή του, που διαβάστηκε στο δικαστήριο, «κανένας δεν ήθελε να με κρατήσει γιατί έκανα κερατιές», ενώ ανέφερε ότι η μητέρα της όταν ήταν «ζωηρή» την χτυπούσε στα οπίσθια.

Η ανήλικη περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις αποτρόπαιες πράξεις του άνδρα πάνω της, όταν όμως ρωτήθηκε αν τον είδε γυμνό, απάντησε πως δεν θυμάται καλά, αλλά «μάλλον» τον είδε.

Όπως είπε το κορίτσι, ο 55χρονος αλειφόταν με μερέντα και της ζητούσε να τον πλύνει.

Η υπόθεση που φέρεται να έλαβε χώρα το Σεπτέμβρη του 2015, αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2016, όταν οι γονείς της ανήλικης κατήγγειλαν το βιασμό του παιδιού τους στις Αστυνομικές Αρχές, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνο τον κατηγορούμενο, που ήταν φίλος της μητέρας.

Πριν το κορίτσι, που έχει αυτισμό, είχε αναφέρει τον εφιάλτη που ζούσε, στους εκπαιδευτές του, στο ΚΕΔΔΥ Αχαΐας (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης, όπου αξιολογούνται παιδιά για Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες).

Ο βιασμός φαίνεται πως έλαβε ώρα, όταν το παιδί είχε πάει στο σπίτι του καταδικασθέντα για τουλάχιστον τρεις φορές, λόγω του ότι οι γονείς του εργάζονταν και εκείνος το κρατούσε.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είναι αθώος, ενώ ο συνήγορός του αμφισβήτησε τις καταθέσεις των γονέων και του παιδιού.