X

Παρέμβαση του Άρειου Πάγου για τη δεκαετή φυλάκιση της καθαρίστριας

Η Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου ζήτησε το κείμενο της καταδικαστικής απόφασης…

Ant1news

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο του Βόλου σε δεκαετή ποινή κάθειρξης, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα η κατηγορούμενη να οδηγηθεί στη φυλακή, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Αναλυτικότερα, η κ. Δημητρίου ζήτησε να της σταλεί το κείμενο της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Βόλου με την οποία καταδικάστηκε η καθαρίστρια, προκειμένου να ερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης.

Ακόμη, η Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της αποσταλεί αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε αίτηση αναίρεσης της απόφασης από τον δικηγόρο της 53χρονης. Ο Γιώργος Σινέλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.

Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: απάνθρωπη η ποινή 

Παρέμβαση έκανε και η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία χαρακτήρισε ως «απάνθρωπη» τη δικαστική απόφαση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «η απόφαση δεν είναι απλώς απάνθρωπη, είναι και ένα ακόμα κρούσμα, πολύ ενδεικτικό, μιας μόνιμης παθογένειας της Ποινικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι η ποινή είναι «τερατώδης».

Ουδέποτε, συνεχίζει η Ένωση, «έχει ελεγχθεί δικαστής για υπερβολική αυστηρότητα, ενώ αυτό έχει συμβεί κατά κόρον για επιεικείς ή αθωωτικές αποφάσεις».