X

Δικαστές: η καθαρίστρια ήταν αντιμέτωπη με δις ισόβια

Την ανάγκη για αλλαγή του νόμου, έχουν ήδη επισημάνει οι λειτουργοί της Θέμιδας, όπως τονίζει ο Νίκος Σαλάτας.

Ant1news

Την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας για τους καταχραστές του Δημοσίου επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, με αφορμή την καταδίκη σε 10 χρόνια από το Εφετείο Λάρισας της καθαρίστριας που πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να προσληφθεί, κάτι που όπως δήλωσε η ίδια έκανε "για να μην μεγαλώσουν τα παιδιά σε ίδρυμα".

Όπως εξήγησε ο κ. Σαλάτας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο συγκεκριμένος νόμος «είναι πολύ αυστηρός και δεν κάνει διακρίσεις, όλους  τους βάζει στο ίδιο τσουβάλι και αυτούς που πλαστογραφούν, εξαπατούν , υπεξαιρούν εκατοντάδες ή εκατομμύρια ευρώ και αυτή την συμπαθή  περίπτωση της καθαρίστριας», επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι με βάση τις διώξεις που ασκήθηκαν στην καθαρίστρια με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου η ποινή για κάθε μία από τις κατηγορίες ήταν ισόβια κάθειρξη.

«Δεν είναι ανάλγητοι οι δικαστές ευαισθησίες έχουμε κι εμείς αλλά, πρέπει κι αυτές οι ευαισθησίες να ανταποκρίνονται, δηλαδή ποιος φταίει για αυτό το πράγμα, εμείς χρόνια μιλάμε και η πολιτεία πρέπει να τον αλλάξει αυτό το νόμο, δεν μπορεί να μπαίνουνε στο ίδιο τσουβάλι και η καθαρίστρια και αυτός που υπεξαιρεί πέντε εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο » πρόσθεσε ο κ. Σαλάτας.

«Νομίζω θα τελειώσει καλά αυτό το πράγμα και θα είναι  και η αφορμή, αυτό είναι το καλύτερο που πρέπει να γίνει, να είναι αφορμή η δικαιοσύνη μαζί με την πολιτεία να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε να αλλάξει αυτός ο νόμος, να τροποποιηθεί, να κάνει διακρίσεις» τόνισε  ο ΓΓ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.