X

Προθεσμία για την απολογία του ενεχυροδανειστή

Ξεκίνησε η διαδικασία των απολογιών των κατηγορούμενων για συμμετοχή τους στις δύο σπείρες λαθρεμπορίας χρυσού.

Ant1news

Προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή ζήτησε και έλαβε ο γνωστός τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής, που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής έλαβε την προθεσμία λόγω έλλειψης στοιχείων του κατηγορητηρίου, ενώ προθεσμίες αναμένεται να πάρουν και οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, που πρόκειται να απολογηθούν σήμερα.

Η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών τους θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, αφού οι 63 συλληφθέντες έχουν χωριστεί σε ομάδες.

Ο 51χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, ο οποίος μέσω τηλεοπτικών εκπομπών καλούσε τον κόσμο να πωλήσει τα κοσμήματά του σε κάποιο από τα 80 καταστήματά του, αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, αφού φέρεται να εμπλέκεται στις δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που εξήγαγαν παράνομα χρυσό στην Τουρκία και εξαρθρώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ..

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες, που ανά περίπτωση, αφορούν ανά περίπτωση, τέσσερα κακουργήματα, ως θεωρούμενοι ως μέλη των δύο κυκλωμάτων που εξήγαγαν παράνομα χρυσό σε τρίτη χώρα, καλούνται να διατυπώσουν τη θέση τους για όσα τους καταλογίζονται στη δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση των δράσεων τους.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αφορούν τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τοκογλυφίας.

Επιπλέον κατηγορίες τους βαραίνουν, πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα, παράβασης του νόμου περί όπλων, ναρκωτικών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφίες μετά χρήσεως.