X

Απολογείται στον ανακριτή ο ενεχυροδανειστής για τη μεταφορά χρυσού στην Τουρκία

Ισχυρίζεται πως οι δραστηριότητές του είναι νόμιμες και ζητά να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον Τούρκο συγκατηγορούμενό του.

Ant1news

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα ο γνωστός ενεχυροδανειστής που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία και διαμηνύει ότι οι δραστηριότητές του είναι νόμιμες. Ισχυρίζεται, μάλιστα, πως οι αστυνομικοί που συνέταξαν τη δικογραφία αγνοούν τη φορολογική νομοθεσία.

Μέσω του δικηγόρου του, μάλιστα, ζητά να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον Τούρκο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως λάμβανε εντολές από τον ενεχυροδανειστή.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, ο λαθραίος χρυσός κατέληγε στην Κωνσταντινούπολη. Μέσα από την ογκοδέστατη δικογραφία, επιχειρούν να αναδείξουν το δρομολόγιο τού πολύτιμου φορτίου. Από τα δεκάδες ενεχυροδανειστήρια σε όλη τη χώρα το κύκλωμα φέρεται να συγκέντρωνε με σκούτερ τα κοσμήματα στην οδό Αριστείδου, όπου γινόταν η διαλογή τους. Στη συνέχεια, πήγαιναν στο χυτήριο, που είχε στηθεί στην οδό Στουρνάρη, για το οποίο αναφέρουν οι αστυνομικοί πως είχε στηθεί εταιρεία, προκειμένου να είναι νομιμοφανές.

«Όλες οι αναφερόμενες από την αστυνομική αρχή μεταφορές χρυσού προς τα λεωφορεία με προορισμό την Τουρκία, ξεκινούσαν από το παράνομο χυτήριο της Αριστείδου 6 και όχι από το νόμιμο αδειοδοτημένο χυτήριο του εντολέα μου της οδού Στουρνάρη», επισημαίνει ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή, Αλέξης Κούγιας.

Στις καταγεγραμμένες από τον κοριό συνομιλίες φαίνεται ξεκάθαρα και η εμπλοκή ενός αστυνομικού. Προσπάθησε να προειδοποιήσει τον ενεχυροδανειστή για την έφοδο των Αρχών, αλλά εκείνος δεν πίστευε ότι ήταν ο στόχος.