X

Εν αναμονή της αποφυλάκισής τους οι κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο χρυσού

Πλήρης ανατροπή της υπόθεσης για το κύκλωμα χρυσού. Γιατί παραμένουν κρατούμενοι οι οκτώ κατηγορούμενοι.

Ant1news

Το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα δώσει λύση στο ζήτημα που προέκυψε μετά την ανατροπή στην υπόθεση του «κυκλώματος» λαθρεμπορίας χρυσού. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών δεν γνωμοδότησε στο αίτημα της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς για την αποφυλάκιση των οκτώ προσωρινά κρατουμένων για την υπόθεση.

Παίρνοντας θέση, πηγές της ΕΛΑΣ διαμήνυαν προς πάσα κατεύθυνση πως ό,τι οι συλλήψεις έγιναν υπό την εποπτεία εισαγγελέων, οι οποίοι είχαν πλήρη γνώση της προόδου των ερευνών και των στοιχείων της δικογραφίας.

Μετά τις βεβαιώσεις της αρμόδιας Αρχής, της ΑΑΔΕ, ότι δεν υπάρχει αδίκημα, άρα και την κατάρρευση της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν για ένα αδίκημα που δεν έπραξαν αναμένεται να αξιώσουν αποζημιώσεις, για «παράνομη κατακράτηση», «κατάχρηση εξουσίας» και άλλα.

Η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων για το αδίκημα που δεν υφίσταται δεν έχε γίνει ακόμα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική Αρχή εξετάζει στοιχεία της υπόθεσης επικαλούμενη διαφορετικές αποφάσεις σε υποθέσεις εξαγωγής χρυσού.

Βάσει αυτών των δεδομένων, οι κατηγορούμενοι παραμένουν προς το παρόν σε καθεστώς κράτησης, χωρίς όμως κανένας να έχει μεταχθεί στις φυλακές.

Οι συνήγοροί τους αναμένεται να προσφύγουν σήμερα κιόλας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για να ζητήσουν την αποφυλάκισή τους, κάτι που θα διαρκέσει μέρες.