X

Άρειος Πάγος: ξανά στο εδώλιο δύο παιδίατροι για τον θάνατο βρέφους

Τι καταλογίζεται στην απόφαση αναίρεσης για τραγικά σφάλματα στο δημόσιο νοσοκομείο.

Ant1news

Σε νέα δίκη θα οδηγηθούν δυο γυναίκες παιδίατροι – η μια διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και η άλλη ειδικευόμενη παιδίατρος στην ίδια κλινική – προκειμένου να δικαστούν για κατηγορία που αφορά στο θάνατο ενός βρέφους ηλικίας μόλις δυο μηνών και τριών ημερών.

Η παραπομπή των δυο παιδιάτρων σε νέα δίκη αποφασίστηκε από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος αναίρεσε απόφαση ποινικού δικαστηρίου που είχε κρίνει αθώες τις δυο γιατρούς από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ως εκ τούτου, μετά την αναίρεση η υπόθεση θα δικαστεί και πάλι από το ίδιο δικαστήριο – Τριμελές Πλημμελειοδικείο – το οποίο όμως θα έχει νέα διαφορετική σύνθεση δικαστών, από αυτή που εξέδωσε την αθωωτική απόφαση.

Όπως προκύπτει από την απόφαση του Αρείου Πάγου, την οποία παρουσιάζει το  LawandOrder.gr. ο θάνατος του μόλις δυο μηνών αγοριού, επήλθε στις 29 Νοεμβρίου του 2012 και αποδόθηκε σε «λοβώδη πνευμονία φαιάς ηπάτωσης». Το βρέφος κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, στο οποίο είχε παραπεμφθεί από το νοσοκομείο Αγρινίου «με εμπύρετο βρογχιολίτιδα».