X

Καταπέλτης ο εισαγγελέας: ο πατέρας σκότωσε και τεμάχισε την Άννυ με το ίδιο μαχαίρι

«Δεν έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση στα 36 χρόνια που είμαι στην εισαγγελική έδρα»…

Ant1news

Την ενοχή του πατέρα της μικρής Άννυ για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού προτείνει ο εισαγγελέας στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο πατέρας την τεμάχισε και την σκότωσε με το ίδιο μαχαίρι: «Στις 8 Απριλίου 2015, χάθηκε η ζωή ενός παιδιού. Από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, κατά την άποψή μου υπαίτιος του θανάτου της Άννυ ήταν η συμπεριφορά και η πράξη που τέλεσε ο πατέρας της. Όχι μόνο τα στοιχεία, αλλά και η ηθική λογική εκεί μας οδηγεί.

Δεν στέκει με τη λογική ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι είδε το παιδί μελανιασμένο κι έκρινε σαν ιατροδικαστής ότι είναι νεκρό, γιατί το σκότωσε ο ίδιος με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε. Στο χώρο εκείνο τελέστηκε το έγκλημα. Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίματα. Εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Άννυ.

Αφού λοιπόν το σκότωσε, ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του κι έκρινε ότι πρέπει να το τεμαχίσει και να το βάλει σε σακούλες. Υπήρχε λόγος να εξαφανίσει το πτώμα αν δεν ήταν υπαίτιος του θανάτου της; Δεν υπήρχε».

Έκλεισα τη δικογραφία μετά την πρώτη ανάγνωση, και την ξαναείδα μετά από 15 μέρες

Για την μητέρα της Άννυ ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί αθώα καθώς όπως είπε δεν γνώριζε ότι αφήνοντας την μικρή στον πατέρα της την έβαζε σε κίνδυνο.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο ο εισαγγελέας πρότεινε  την απαλλαγή του από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και την ενοχή του για τον τεμαχισμό.

Ο εισαγγελέας σχολιάζοντας στο σύνολό της την υπόθεση δεν έκρυψε το πόσο πολύ έχει σοκαριστεί: «Στα 36 χρόνια που είμαι στην εισαγγελική έδρα και υπηρετώ τη Δικαιοσύνη , η παρούσα υπόθεση είναι πρωτοφανής. Δεν έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης ένα κοριτσάκι 5 χρόνων που αντί να βρίσκεται στη θαλπωρή της πατρικής και μητρικής στοργής, είδε το κακό πρόσωπο από πολύ νωρίς. Είδε τους γονείς χώρια, με αντιπαλότητες μεταξύ τους και παρά την προσπάθεια να προσφέρουν όλα όσα επιθυμεί ένα παιδί, κάποια στιγμή αφαιρέθηκε η ζωή του πολύ νωρίς.

Έκλεισα τη δικογραφία μετά την πρώτη ανάγνωση, και την ξαναείδα μετά από 15 μέρες. Πραγματικά μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, την άφησα και μετά από 15 μέρες την ξαναείδα. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις.

Αφού πέρασα τη δοκιμασία του ανθρώπου και του πατέρα, είδα τα πράγματα όπως τα βλέπει ο εισαγγελικός λειτουργός».