X

Αποφυλακίστηκε το μοντέλο - Συγκινητικές στιγμές στο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ (εικόνα)

Εκτός φυλακής το νεαρό μοντέλο. Η αντίδραση της Ειρήνης και των γονιών της. Η πρώτη δήλωση Κεχαγιόγλου μετά την αθώωση της 21χρονης.

Ant1news

Αθώα κρίθηκε η Ειρήνη από την Μυτιλήνη, το νεαρό μοντέλο που κατηγορήθηκε για υπόθεση διακίνησης 2,5 κιλών κοκαΐνης στο Χονγκ Κονγκ και πέρασε 17 μήνες στην φυλακή.

Όλοι ήταν επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι, ακόμη και ο ίδιος συνήγορος της 21χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου, για την τελική απόφαση της δίκης. Η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο με τους γονείς της, την ίδια αλλά και τον δικηγόρο της να περιμένουν να ακούσουν την ποινή που θα της επιβληθεί. Όμως, οι ένορκοι δεν πείστηκαν για την ενοχή της και η ανατροπή που περίμενε η οικογένεια της έγινε.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου περιέγραψε όλα όσα έγιναν τόσο κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας όσο και όταν η κοπέλα αποφυλακίστηκε: «Η διάσκεψη των ενόρκων κράτησε 2 ώρες. Δεν το πίστευα ούτε εγώ ο ίδιος όταν άκουσα να λένε «not guilty», δηλαδή «αθώα». Έτσι έφτασαν οι ένορκοι σε ομόφωνη αθώωση. Μετά το δικαστήριο πήγα στα κρατητήρια και σε μια ώρα την αποφυλάκισα. Και τώρα είναι ελεύθερη στο Χονγκ Κονγκ με τους γονείς της», είπε στον ΣΚΑΙ.

Στο ερώτημα τι είπαν οι γονείς της ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου είπε: «Οι στιγμές ήταν πολύ φορτισμένες. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας ξέσπασαν σε λυγμούς και η Ειρήνη και οι γονείς της». Είπε ακόμα ότι η Ειρήνη με το που βγήκε από την φυλακή, «έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας της. Είχε να τους αγγίξει 17 μήνες γιατί δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία της Κίνας να αγγίζει ο κρατούμενος όσους τον επισκέπτονται».

 

Η πρώτη δήλωση Κεχαγιόγλου για την αθώωση του μοντέλου με την κοκαΐνη

«Εκφράζω την χαρά και θα έλεγα την συγκίνηση μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισης της επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συνάδελφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους... Ήμουν ως γνωστόν επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής επειδή διαψεύστηκα...», δήλωσε ο κ. Κεχαγιόγλου.

 

 

 

 

Η απολογία της

Στην απολογία της πριν από λίγες ημέρες το νεαρό μοντέλο είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη των ναρκωτικών που εντόπισαν οι αρχές του Χονγκ - Κονγκ στο σάκο της.

«Ο φίλος μου, μου είπε να πάμε στην Αιθιοπία και στο Χονγκ Κονγκ. Μου πρότεινε εκεί να κάνω ένα πορτφόλιο γιατί θα ήταν καλό για την καριέρα μου. Αρχικά θα πηγαίναμε μαζί. Αργότερα με ενημέρωσε ότι θα ερχόταν δύο μέρες μετά γιατί βρήκε φθηνότερο εισιτήριο. Δεν παραξενεύτηκα. Του ζήτησα μία αποσκευή και μου έφερε τη συγκεκριμένη βαλίτσα. Την άφησε πάνω στο κρεβάτι και εγώ τη γέμισα ρούχα. Δεν κοίταξα εάν είχε κάτι μέσα. Δεν μου έκανε εντύπωση που ήταν βαριά γιατί ήταν σάκος ορειβατικός» ισχυρίστηκε το μοντέλο.