X

Μήνυση για εκβιασμό κατά του Γ. Κουρή

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, παραδόθηκε η μήνυση των επιχειρηματιών της εταιρείας Altec και των βασικών μετόχων της κατά του Γ. Κουρή.

Ant1news

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτήρη Μπάγια παραδόθηκε η μήνυση των επιχειρηματιών της εταιρείας Altec και των βασικών μετόχων της, κ.κ Αθανασούλη και Βαλσαμίδη εναντίον του εκδότη της απογευματινής, Γιώργο Κουρή για κακουργηματική εκβίαση.

Ο προϊστάμενος θα αποφασίσει τελικά αν η συγκεκριμένη μήνυση για κακουργηματική εκβίαση κατά του εκδότη, Γιώργου Κουρή θα συσχετιστεί με την έρευνα που διενεργεί ο Εισαγγελέας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τους εκβιασμούς οικονομικών παραγόντων της χώρας.

Την Τετάρτη η εταιρεία Altec και οι βασικοί της μέτοχοι, κκ Αθανασούλης και Βαλσαμίδης ανακοίνωσαν με δελτίο τύπου, που διένειμαν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι Τρίτη 18 Φεβρουαρίου κατέθεσαν στην εισαγγελία, έγκληση για κακουργηματική εκβίαση κατά του εκδότη, Γιώργου Κουρή.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι εγκαλούντες, σεβόμενοι τους κανόνες λειτουργίας των θεσμών, δεν προτίθενται να προβούν σε περαιτέρω ανακοινώσεις για όσο διάστημα η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Η έγκληση των μετόχων της εταιρείας Altec παρεδόθη την Τρίτη στον προϊστάμενο της εισαγγελίας, Σωτήρη Μπάγια, αλλά λόγω φόρτου εργασίας, όπως διευκρινίστηκε, την ανέθεσε στον Εισαγγελέα, Δημήτρη Ασπρογέρακα.

Ο εκδότης, Γιώργος Κουρής απάντησε στην εταιρεία και στους βασικούς μετόχους της μέσα από τον ΑΝΤ1. Όπως υποστήριξε διαθέτει στοιχεία εις βάρος των κ. Αθανασούλη και Βαλσαμίδη και απείλησε με αποκαλύψεις μέσα από την εφημερίδα του, την Πέμπτη. Μάλιστα, ο κ. Κουρής διευκρίνισε για το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη ενημερώσει τον υπουργό Τύπου, Χρήστο Πρωτόπαπα.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυριανή", οι δύο επιχειρηματίες γνωστοποίησαν ότι θα προβούν και σε υποβολή μηνύσεως για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή αποζημιώσεως εν όψει της τεράστιας υλικής και ηθικής βλάβης, που υφίστανται, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Παράλληλα, σε επιστολή της, η εταιρεία Altec προς τη Διοίκηση του ΧΑΑ, αναφέρεται ότι η έγκληση της κατά του κ. Κουρή για κακουργηματική εκβίαση δεν αφορά άμεσα ούτε επηρεάζει τα οικονομικά αποτελέσματα και την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας.

Προστίθεται επίσης ότι η εταιρεία θεωρεί πως η εξαιρετική οικονομική της κατάσταση και η δυναμική της στην αγορά δεν εμπνέουν την παραμικρή ανησυχία, αλλά αντίθετα της επιτρέπουν να προσδοκά βάσιμα ότι η αναπτυξιακή της πορεία και η κερδοφορία της θα είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο του κλάδου κατά το 2003.