X

Συλλήψεις για σχέδιο επίθεσης

Το Ισραήλ συνέλαβε 19 μέλη της Χαμάς, που όπως ισχυρίζεται σχεδίαζαν "μεγάλη" βομβιστική επίθεση στην περιοχή του Τελ Αβίβ τον περασμένο μήνα.

Ant1news

Το Ισραήλ συνέλαβε 19 μέλη της Χαμάς, που όπως ισχυρίζεται σχεδίαζαν "μεγάλη" βομβιστική επίθεση στην περιοχή του Τελ Αβίβ τον περασμένο μήνα, αλλά τη ματαίωσαν την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Ο δράστης, ένας Παλαιστίνιος από την Καλκιλίγια στη βόρεια Δυτική Όχθη, εισήλθε στο Ισραήλ χρησιμοποιώντας την ισραηλινή ταυτότητά του που απέκτησε σύμφωνα με το νόμο για την ένωση των οικογενειών.

Ο Παλαιστίνιος έφτασε μέχρι την περιοχή Γκους Νταν, στην οποία ανήκει το Τελ Αβίβ και τα περίχωρά του, αλλά για άγνωστους λόγους επέστρεψε στην Καλικιλίγια.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (Σιν Μπετ), ο δράστης μετέφερε στο φορτηγό που οδηγούσε 100 κιλά εκρηκτικών. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως οι 19 συλληφθέντες Παλαιστίνιοι που βοήθησαν στο σχεδιασμό της επίθεσης είναι μέλη των Ταξιαρχιών του αλ Κάσαμ, ενόπλου σκέλους της Χαμάς.