X

Περίσσια βία στο Ιράκ

Τουλάχιστον δύο Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ τρείς συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν, από τα πυρά αγνώστου ντυμένου με ιρακινή στρατιωτική στολή, σε απόσταση 20 χλμ νοτίως της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ. Ο δράστης πυροβολήθηκε στη συνέχεια, θανάσιμα, από τους Αμερικανούς στρατιώτες. Επίσης στο βόρειο Ιράκ, κοντά στο Κιρκούκ με τα άφθονα κοιτάσματα του πετρελαίου, σκοτώθηκαν τρείς εργάτες ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν, από την έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Ant1news

Τουλάχιστον δύο Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ τρείς συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν, από τα πυρά αγνώστου ντυμένου με ιρακινή στρατιωτική στολή, σε απόσταση 20 χλμ νοτίως της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ. Ο δράστης πυροβολήθηκε στη συνέχεια, θανάσιμα, από τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Επίσης στο βόρειο Ιράκ, κοντά στο Κιρκούκ με τα άφθονα κοιτάσματα του πετρελαίου, σκοτώθηκαν τρείς εργάτες ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν, από την έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των τοπικών δυνάμεων ασφάλειας, κ. Τορχάν Γιουσέφ.

Τέλος, από τις αρχές ασφάλειας βεβαιώθηκε ότι στην ακριβώς ίδια τοποθεσία εξουδετερώθηκε εγκαίρως και κρατείται, πλέον, ένας «καμικάζι» ασσυριακής καταγωγής, που αφού παρέμεινε στη Βαγδάτη 24 μήνες σχεδίαζε τώρα να «ενεργοποιήσει» εκρηκτικά πενήντα (50) κιλών μέσα σε ένα τοπικό τέμενος, με την ευκαιρία της προσευχής της Παρασκευής, ενεργώντας για λογαριασμό της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Στο Κιρκούκ, διαφιλονικούν για την εξουσία οι Τουρκομάνοι, οι Ασσύριοι-Χαλδαίοι και οι Κούρδοι.