X

Βίντεο δείχνει σώους τους δύο απαχθέντες Τούρκους

Νέο βίντεο με τους δύο Τούρκους πιλότους των Τουρκικών Αερογραμμών που είχαν απαχθεί στις αρχές Αυγούστου στον Λίβανο. Δηλώνουν υγιείς.

Ant1news




Σώοι φαίνονται σε νέο βίντεο οι δύο Τούρκοι πιλότοι των Τουρκικών Αερογραμμών που είχαν απαχθεί στις αρχές Αυγούστου στον Λίβανο. Το βίντεο μεταδόθηκε από ένα τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου και φαίνεται να μαγνητοσκοπήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, όπως δηλώνουν οι δύο απαχθέντες.

«Σήμερα είναι 14 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν το Έιντ αλ Άντχα (μουσουλμανική γιορτή). Θέλω να επιστρέψω στο σπίτι μου. Είμαι καλά», αναφέρει στο εν λόγω βίντεο ο Μουράτ Ακπινάρ, ο ένας εκ των δύο, ενώ ο δεύτερος,  ο Μουράτ Αγκτσά, τονίζει: «Είμαι ασφαλής και υγιής. Μου λείπει η οικογένειά μου, τα παιδιά μου και η χώρα μου».





Οι δύο Τούρκοι πιλότοι απήχθησαν στις 9 Αυγούστου μετά από επίθεση ενόπλων  σε λεωφορείο που μετέφερε μέλη του πληρώματος αεροσκάφους των Τουρκικών Αερογραμμών από το αεροδρόμιο της Βηρυτού το ξενοδοχείο όπου θα διέμεναν.

Μετά την απαγωγή, οι δράστες απαίτησαν από την Τουρκία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στους Σύρους αντάρτες προκειμένου να απελευθερωθούν οι εννέα Λιβανέζοι σιίτες που απήχθησαν τον Μάιο του 2012 στη Συρία.