X

Ελεύθεροι 9 Λιβανέζοι, όμηροι στη Συρία από το 2012

Εννέα Λιβανέζοι προσκυνητές που κρατούνταν όμηροι στη Συρία από τον Μάιο του 2012 αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε, την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ.

Ant1news

Έντεκα προσκυνητές είχαν απαχθεί πέρυσι από ομάδα Σύρων εξεγερμένων, ενώ επέστρεφαν στην πατρίδα τους, μετά από επίσκεψη στους ιερούς τόπους των σιιτών στο Ιράν. Στη συνέχεια αφέθηκαν οι δύο ελεύθεροι ενώ οι εννέα κρατούνταν.

Η επιστροφή των «9» στον Λίβανο αυξάνει τις ελπίδες ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και οι δύο Τούρκοι πιλότοι που απήχθησαν στη Βυρηττό στις 9 Αυγούστου από τις οικογένειες των εννέα Λιβανέζων, οι οποίες κατηγορούσαν την Τουρκία ότι δεν κάνει αρκετά για να πετύχει την απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με πηγή των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας, μέλος της σιιτικής οικογένειας που κρατά τους πιλότους είπε πως οι άνδρες, που είναι καλά στην υγεία τους, είναι πιθανό να αφεθούν σύντομα ελεύθεροι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα μετέδωσε δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Κατάρ Χάλεντ μπιν Μοχάμετ αλ Ατίγια, σύμφωνα με τον οποίο οι Λιβανέζοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη μεσολάβηση του Κατάρ.