X

Μίλησε για το νερό, αλλά άναψε φωτιές ο Μάρτιν Σουλτς

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφέρθηκε στο ζήτημα της «άνισης κατανομής» του νερού μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, πυροδοτώντας θυελλώδεις αντιδράσεις.

Ant1news

Η σπίθα άναψε με την αναφορά του Μάρτιν Σουλτς σε μία… πληροφορία, όπως ισχυρίστηκε, που του μετέφερε ένας Παλαιστίνιος. Αφορούσε στην άνιση κατανομή του νερού μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Μιλώντας στην Κνεσέτ, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ρώτησε τους ισραηλινούς βουλευτές αν αληθεύει ότι οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν κατά μέσο όρο 17 λίτρα νερού κατ’ άτομο καθημερινά, ενώ οι Ισραηλινοί που ζουν στη Δυτική Όχθη περίπου 70 λίτρα.

Μάταια προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ολοκληρώνοντας το ερώτημα του, λέγοντας πως «Δεν έχω ελέγξει τα στοιχεία… Σας ρωτώ εάν ισχύει κάτι τέτοιο».

Υπερεθνικιστές βουλευτές σηκώθηκαν από τα έδρανα και φωνάζοντας «Ντροπή σου!» στον Σουλτς, αποχώρησαν από την αίθουσα. «Δε θα ανεχόμασταν μία τέτοια προπαγάνδα μέσα στην Κνεσέτ, πόσο μάλλον στη γερμανική γλώσσα», δήλωσαν ένας εξ αυτών σε δημοσιογράφο κατά την αποχώρηση του.

Αφού τα πράγματα ηρέμησαν κάπως, στην αίθουσα μπήκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος με τη σειρά του επέκρινε… με το γάντι… την τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. «Είπε ότι δεν το έχει ελέγξει, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να εκτοξεύσει κατηγορίες», δήλωσε ο Νετανιάχου.