X

Όταν το δράμα γίνεται εκμετάλλευση...

Ο ανθρώπινος πόνος έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης μέσα από τα μάτια ενός παιδιού στη Συρία…

Ant1news

Έβαλε τα υπάρχοντά του σε μια πλαστική σακούλα κι εγκατέλειψε την Συρία, προκειμένου να γλιτώσει από τον εμφύλιο που έχει βυθίσει την πατρίδα του στο αίμα. Ο λόγος για ένα τετράχρονο αγοράκι, ο οποίος εντοπίστηκε τυχαία από μέλη του ΟΗΕ, στην έρημο…

Ο τετράχρονος χωρίστηκε από την οικογένειά του και περιπλανιόταν μόνος στην έρημο, ενώ είχε ως κατεύθυνση την γειτονική Ιορδανία. Ο Μαρουάν, όπως είναι το όνομά του, μεταφέρθηκε στην Ιορδανία, όπου βρήκε καταφύγιο στην αγκαλιά της μητέρας του, η οποία είχε ήδη προσφύγει εκεί.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε η ρεπόρτερ του CNN, Χάλα Γκοράνι. Η ρεπόρτερ ανήρτησε τη φωτογραφία στο Twitter και περιέγραψε την ιστορία του βασανισμένου παιδιού..

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ανήρτησε λίγο αργότερα στο Twitter μια άλλη φωτογραφία από την έρημο, όπου φαίνεται ένα καραβάνι Σύρων προσφύγων.

Κάποιοι υποψιασμένοι συγκρίνουν τις δύο φωτογραφίες και υποστηρίζουν πως ο τετράχρονος Μαρουάν δεν είχε χαθεί στην έρημο, αλλά απλά είχε αποσπαστεί από το καραβάνι. Βρισκόταν 20 βήματα μακριά από την οικογένειά του, λέει ένας άλλος ρεπόρτερ.

Το δια ταύτα: Η Χάλα Γκοράνι έψαχνε μια επιτυχία στην έρημο. Η ιστορία του παιδιού ήταν βούτυρο στο ψωμί της. Μα κάπου χάθηκε το μέτρο... Ο Μαρουάν, ναι, διέσχισε με τα πόδια την έρημο για να φύγει από την κόλαση της Συρίας. Αλλά δεν ήταν μόνος, ούτε είχε χαθεί. Εκείνο που ίσως χάθηκε είναι η δεοντολογία, στον βωμό του θεάματος…