X

Βίντεο σοκ με την κακοποίηση γυναίκας ανάμεσα στο πλήθος της Ταχρίρ

Ανάμεσα στα πλήθη που πανηγύριζαν και κάτω από την ανοχή τους κακοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες στην πλατεία Ταχρίρ, την περασμένη Κυριακή.

Ant1news

Επτά άνδρες συνέλαβαν οι αρχές της Αιγύπτου, οι οποίοι είναι ύποπτοι για σεξουαλική επίθεση κατά γυναικών, κατά τη διάρκεια εορτασμών για την ανάληψη της πρωθυπουργίας, από τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Η δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται η κακοποίηση μίας γυναίκας, μπροστά στην κάμερα και ανάμεσα στο πλήθος, που δεν έκανε τίποτα μπροστά στην αποτρόπαια πράξη, οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψη των επτά υπόπτων.

Η γυναίκα στο βίντεο κακοποιείται και στη συνέχεια περιφέρεται γυμνή και μέσα στα αίματα στην πλατεία.

Οργάνωση που υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών αναφέρει ότι εκείνο το βράδυ ο αριθμός των γυναικών που κακοποιήθηκαν ήταν πέντε. Τέσσερις από αυτές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και μία μητέρα με την κόρη της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας,  οι επτά άνδρες που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 15 με 49 ετών.

Στο μεταξύ παρουσιάστρια του τηλεοπτικού καναλιού al-Tahrir, δήλωσε γελώντας ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις στην πλατεία Ταχρίρ το βράδυ της Κυριακής «είναι επειδή είναι ευχαριστημένοι».

Η δήλωση προκάλεσε οργή και η δημοσιογράφος απολογήθηκε λέγοντας ότι έκανε το σχόλιο νομίζοντας ότι πρόκειται για φήμες και όχι για πραγματικά γεγονότα.