X

Χαλιφάτο ίδρυσαν οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ

«Χαλίφης» των απανταχού μουσουλμάνων ορίστηκε ο τζιχαντιστής σεΐχης αλ Μπαγκντάντι

Ant1news


Την ίδρυση χαλιφάτου, του ισλαμικού πολιτικού καθεστώτος που έχει εκλείψει σχεδόν έναν αιώνα, ανακοίνωσαν, την Κυριακή, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που συνεχίζουν να πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ. 

Σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, το ΙΚΙΛ όρισε, επίσης, «χαλίφη» και άρα «ηγέτη των μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο» τον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι . Το χαλιφάτο θα επεκταθεί στις περιοχές που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.

«Η “σούρα” (το συμβούλιο) του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισε να ανακοινώσει την εγκαθίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου και να ορίσει έναν χαλίφη για το Κράτος των μουσουλμάνων. Ο τζιχαντιστής σεΐχης αλ Μπαγκντάντι ορίστηκε χαλίφης των μουσουλμάνων» ανακοίνωσε o εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ, Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι. 

Ο Αλ Μπαγκντάντι «αποδέχθηκε το διορισμό του με πίστη και υποταγή και έχει γίνει χαλίφης των μουσουλμάνων (σε ολόκληρο τον κόσμο). Οι λέξεις «Ιράκ» και «Λεβάντε» θα καταργηθούν από το αρκτικόλεξο ΙΚΙΛ, το επίσημο όνομα του οποίου θα είναι «Το Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο Αντνάνι.  Ταυτοχρόνως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το χαλιφάτο ήταν «το όνειρο κάθε μουσουλμάνου» και «η επιθυμία κάθε τζιχαντιστή».