X

Ξεκληρίστηκε οικογένεια στη Συρία από βόμβες-βαρέλια

Τον θάνατο μίας οκταμελούς οικογένειας προκάλεσαν αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια που έπληξαν το Σάββατο πόλη της επαρχίας Νταράα.

Ant1news



Από τις βόμβες-βαρέλια που έριξαν σήμερα συριακά αεροσκάφη, σκοτώθηκαν οι γονείς και τα έξι παιδιά τους, 2, 8, 10, 11, 12 και 13 ετών, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Νταέλ, ενώ ένας άλλος άνδρας σκοτώθηκε επίσης από αεροπορική επίθεση με βόμβες-βαρέλια σε άλλο σημείο της επαρχίας, σύμφωνα με την οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

Βίντεο που τραβήχτηκε στην Νταέλ δείχνει άνδρες να μεταφέρουν ό,τι απέμεινε από τις σορούς της οικογένειας. «Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από την οικογένεια. Που είναι η αραβική τιμή κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου; Αυτό συμβαίνει στα παιδιά», ακούγεται να λέει ένας άνδρας.

Οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις έχουν τον έλεγχο της πόλης Νταράα, αλλά η επαρχία είναι διχασμένη, καθώς την μισή ελέγχουν οι καθεστωτικοί και την υπόλοιπη οι αντάρτες.

Το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποιεί βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά και καύσιμα που πέφτουν από ελικόπτερα και προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές λόγω της μεγάλης χωρητικότητας των δοχείων.