X

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές εισέβαλαν σε στρατιωτική βάση στην Ντιγιάλα

Έφοδο σε μία στρατιωτική βάση στην επαρχία Ντιγιάλα πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι τζιχαντιστές.

Ant1news



Σύμφωνα με μία πηγή ασφαλείας και έναν τοπικό αξιωματούχο, οι σουνίτες αντάρτες εισέβαλαν την Πέμπτη σε μια στρατιωτική βάση στην επαρχία Ντιγιάλα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, καθώς συνεχίζουν τον πόλεμο με τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρωθυπουργό του Ιράκ, Νούρι αλ Μάλικι.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι τζιχαντιστές έκαναν έφοδο στη βάση που βρίσκεται στην άκρη της πόλης Μουκνταντίγια, το βόρειο τμήμα της οποίας βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχό τους. Στην περιοχή γύρω από τη Μουκνταντίγια μαίνονται μάχες τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι μαχητές, των οποίων ηγείται το ΙΚΙΛ, κατέλαβαν τη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, προελαύνοντας νότια προς τη Βαγδάτη. 

Η πηγή ασφαλείας ανέφερε ότι οι αντάρτες, στους οποίους περιλαμβάνονται ξένοι Άραβες μαχητές, ήταν βαριά οπλισμένοι, ενώ ορισμένοι εξ αυτών επέβαιναν σε άρματα μάχης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις στις οποίες μετέχουν σεΐχηδες τοπικών φυλών με στόχο την επίτευξη μιας εκεχειρίας.

Επιπλέον, ένας τοπικός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι οι αντάρτες εισέβαλαν στη βάση, όμως πρόσθεσε ότι θα τους απωθήσουν οι ιρακινές δυνάμεις. «Κατάφεραν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τμήμα της βάσης αλλά εμείς θα το ανακτήσουμε από εκείνους» δήλωσε υπό τον όρο της ανωνυμίας.