X

Συγκλονιστικό βίντεο: Διάσωση μωρού στη Συρία μέσα από τα συντρίμμια

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση ενός μωρού μέσα από τα συντρίμμια 16 ώρες μετά από έναν βομβαρδισμό στο Χαλέπι.

Ant1news



Το βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, που δημοσιεύτηκε στα social media από μία ομάδα διασωστών που εργάζεται στην περιοχή, δείχνει ένα μωράκι δύο μηνών να ανασύρεται ζωντανό κυριολεκτικά μέσα από τα χαλάσματα λίγες ώρες μετά από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.

Στις εικόνες διακρίνεται ένας άνδρας να τραβάει το κεφαλάκι του μωρού μέσα από τα συντρίμμια και στη συνέχεια ακούγονται τα κλάματα του μωρού, με τον διασώστη να καταφέρνει τελικά να απεγκλωβίσει το σωματάκι του βρέφους που είναι καλυμμένο με χώματα και σκόνη. Κατόπιν ο άνδρας κρατάει το μωρό στην αγκαλιά του και χαμογελάει, ενώ ακούγονται πολλές φωνές ανθρώπων που φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter στον λογαριασμό της «Πολιτικής Προστασίας του Χαλεπιού», η οποία δηλώνει ότι είναι μια ομάδα εθελοντών που παρέχει βοήθεια στους αμάχους στις «απελευθερωμένες ζώνες» της πόλης αυτής, σε όσες δηλαδή δεν ελέγχονται από το καθεστώς Άσαντ.

«Μετά από 16 ώρες προσπαθειών κάτω από δύσκολες συνθήκες η πολιτική άμυνα του Ανσάρι (συνοικία στο νότιο Χαλέπι) διέσωσε ένα κοριτσάκι μόλις δύο μηνών καθώς και τη μητέρα του, που έχει τραυματιστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα.

Σημειώνεται ότι το Χαλέπι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτωπα του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη Συρία εδώ και τρία χρόνια.