X

Αδιάκοπη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας

Ένα παιδί κάθε μία ώρα χάνει τη ζωή του στη Λωρίδα της Γάζας, που κινδυνεύει να… μετονομαστεί σε Λωρίδα των νεκρών, αφού πάνω από 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Ant1news

Υπό το αμήχανο βλέμμα της διεθνούς κοινότητας η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται, με τις ισραηλινές δυνάμεις να εξακολουθούν να σφυροκοπούν Παλαιστινίους.

Οι νεκροί Παλαιστίνιοι έχουν υπερβεί τους 730 (στην πλειονότητά τους άμαχοι και δεκάδες παιδιά), ενώ το πρωί της Πέμπτης οι επιδρομές συνεχίστηκαν και στοίχισαν τη ζωή σε ακόμη 18. Η ισραηλινή πλευρά μετρά μέχρι στιγμής 34 νεκρούς.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν ανακοίνωσε πως τις τελευταίες δυο ημέρες κάθε ώρα χάνει τη ζωή του ένα παιδί και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε έρευνα για  εγκλήματα πολέμου από τον ισραηλινό στρατό.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει ένα βίντεο ντοκουμέντο απο τους βομβαρδισμούς που ισοπέδωσαν τη Σατζάγια.

Έξι παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού δυτικά της Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα, δήλωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Νωρίτερα οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών είχαν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 66 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά την 16η ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Γάζας.

Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κάτι που επιβεβαιώνει και ο ΟΗΕ.

Παρά τις επίσημες αναφορές για τον έως τώρα αριθμό των θυμάτων είναι δύσκολο να εξακριβωθεί αν αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία, εξ αιτίας της χαοτικής κατάστασης στη Γάζα και της έλλειψης συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, τη στιγμή που πτώματα συνεχίζουν να απομακρύνονται καθημερινά από τα συντρίμμια των σπιτιών που καταστράφηκαν, σύμφωνα με διασώστες 

Ακόμα και κατά των μελών των σωστικών συνεργείων που αναζητούν επιζώντες κάτω από ερείπια κτιρίων βάλουν οι Ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας.



Την επίθεση κατά των διασωστών κατέγραψε η κάμερα του CNN στη συνοικία Σαντζάγια που τα ισραηλινά αεροσκάφη σφυροκοπούν ανελέητα εδώ και τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Εντείνονται την ίδια ώρα οι προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο, την ώρα που περισσότεροι απο 110.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. 

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι  συναντήθηκε και με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς και με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. 

Ένας διάλογος κωφών πάνω απο εκατοντάδες θύματα. Το Τελ Αβίβ δεν δείχνει διατεθειμένο να κάνει πίσω. Έχοντας για σημαία το δικαίωμα του στην αυτοάμυνα συνεχίζει τις επιθέσεις με την ίδια σφοδρότητα.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμεντο με το οποίο υποστηρίζει πως το νοσοκομείο που βομβάρδισε είχε εκκενωθεί και πως το χρησιμοποιούσαν οι μαχητές της Χαμάς. 

Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη να αποδεχθεί μια ανθρωπιστική εκεχειρία, αλλά αρνείται μια πλήρη κατάπαυση του πυρός χωρίς διαπραγμάτευση με στόχο την άρση του 7ετούς αποκλεισμού της Γάζας. 

Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις τους προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση διαθέτει ρουκέτες οι οποίες μπορούν να πλήξουν το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, παρόλα αυτά οι Ηνωμένες πολιτείες ήραν την απαγόρευση πτήσεων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών.