X

Απίστευτες δηλώσεις Ισραηλινού ακαδημαϊκού για τον βιασμό Παλαιστινίων

Λάδι στη φωτιά της κρίσης στη Γάζα έριξε ακροδεξιός πανεπιστημιακός που υποστήριξε ότι ο βιασμός συγγενών των μαχητών της Χαμάς θα απέτρεπε τους καμικάζι αυτοκτονίας.

Ant1news

Ο ακαδημαϊκός, Μορντεχάι Κένταρ, υποστήριξε σε συνέντευξή του σε ισραηλινό ραδιόφωνο ότι ο βιασμός των συζύγων, των μανάδων και των αδελφών των μαχητών της Χαμάς θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο ερευνητής του πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν, γνωστός για τις ακροδεξιές θέσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να αποτρέψει έναν βομβιστή αυτοκτονίας θα ήταν να γνωρίζει πως αν τον έπιαναν, η αδερφή του ή η μητέρα του θα έπεφτε θύμα βιασμού».

«Ακούγεται άσχημα, αλλά αυτή είναι η Μέση Ανατολή», συνέχισε ο ισραηλινός ακαδημαϊκός. «Πρέπει να κατανοήσει κανείς την κουλτούρα τους. Το μόνο πράγμα που θα απέτρεπε τους μαχητές της Χαμάς είναι μία τέτοια απειλή».

Σοκαρισμένος, ο δημοσιογράφος του ισραηλινού ραδιοφώνου τον διέκοψε, λέγοντας: «Μα δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε κάτι τέτοιο…»

Ωστόσο, ο αμετανόητος Μορντεχάι Κένταρ συνέχισε: «Δε μιλάω για τι θα μπορούσαμε ή τι δε θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μιλάω για τα γεγονότα. Το μόνο που θα μπορούσε να αποτρέψει έναν βομβιστή αυτοκτονίας είναι το να ξέρει πως αν τραβήξει τη σκανδάλη ή ανατιναχτεί, τότε η αδερφή του θα πέσει θύμα βιασμού. Το μόνο πράγμα που θα τον κρατήσει στο σπίτι είναι η διαφύλαξη της τιμής της αδερφής του».

Ο Κένταρ έχει διατελέσει μέλος των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών για 25 χρόνια, έχοντας εξειδίκευση στις εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις. Σήμερα είναι ερευνητής του ακροδεξιού Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών Μπεγκίν-Σαντάτ στο Πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν.

Τα προκλητικά σχόλια του Μορντεχάι Κένταρ προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο από Παλαιστινίους αλλά και από οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ισραήλ.