X

«Εβραίοι και Άραβες αρνούνται να γίνουν εχθροί»

Δύο φοιτητές που ζουν στην Νέα Υόρκη, ένας νεαρός από το Τελ Αβίβ και μία κοπέλα από τη Συρία στέλνουν το δικό του μήνυμα ειρήνης, μέσα από τα social media, με ένα βίντεο που έφτιαξαν.

Ant1news

Μία καμπάνια που κάνουν ένας φοιτητής γεννημένος στο Τελ Αβίβ με μία φοιτήτρια από τη Συρία, έχει στόχο να σβήσει την απόσταση μεταξύ Εβραίων και Αράβων.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε κοινά μαθήματα σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και διαπίστωσαν ότι κάνουν πολύ καλή παρέα, ενώ συνομιλούσαν για τα θέματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή.

Παρατήρησαν τα μηνύματα μίσους μεταξύ των που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία καμπάνια για να τα καταπολεμήσουν. Έτσι έβγαλαν φωτογραφίες στις οποίες ποζάρουν οι δυο τους κρατώντας ταμπέλες με το hashtag :JewsAndArabsRefuseToBeEnemies.

Η ανταπόκριση που είχε το μήνυμά τους ξεπέρασε κάθε τους προσδοκία. Έλαβαν ανάλογες φωτογραφίες από χώρες όλου του κόσμου και η καμπάνια τους έγινε αμέσως «viral».

Ωστόσο, ο νεαρός αντιλαμβανόμενος την απόσταση της διαδικτυακής πραγματικότητας με την αληθινή, δήλωσε την επιθυμία του να μπορούσε κιόλας όλο αυτό το εγχείρημα να δώσει κάποια λύση στα όσα τραγικά διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή.

Μόνο από τον πόλεμο της Γάζας που έχει κλιμακωθεί από τις 8 Ιουλίου, έχουν χάσει τις ζωές τους 1.427 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι. Οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 7.000 έναντι των 400 Ισραηλινών που μετρούν και 56 νεκρούς στρατιώτες τους.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που έχει χάσει οκτώ υπαλλήλους τους στις συγκρούσεις, το ένα τέταρτο των Παλαιστινίων έχουν φύγει από τη Γάζα, με τους 22.000 από αυτούς να αναζητούν καταφύγια στις δομές του Οργανισμού.