X

Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ

Οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν δύο αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Αρμπίλ.

Ant1news

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε δύο νέες αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Αρμπίλ, στο βόρειο Ιράκ.

Στην πρώτη περίπτωση, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε θέση πυροβολικού των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Στη δεύτερη, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη έριξαν συνολικά οκτώ βόμβες και εξουδετέρωσαν ένα κονβόι τζιχαντιστών και μία θέση πυροβολικού κοντά στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με τον αντιναύαρχο Τζον Κίρμπι.

Μετά τα πρώτα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα που είχαν στόχο να αναχαιτίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών προς το ιρακινό Κουρδιστάν οι πεσμεργκά σκοπεύουν να εξαπολύσουν μια επιχείρηση τριών φάσεων, ανακοίνωσε ο Φούαντ Χουσεΐν, επιτελάρχης του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Η πρώτη φάση θα έχει στόχο την ανασύνταξη, προτού οι κούρδοι μαχητές αναπτυχθούν εκ νέου στις περιοχές από τις οποίες υποχώρησαν τις τελευταίες ημέρες. Οι πεσμεργκά προβλέπουν μια τελευταία φάση της επιχείρησης κατά την οποία θα βοηθήσουν τους εκτοπισμένους να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι -η πλειονότητα των οποίων ανήκει στις μειονότητες των χριστιανών, των γεζίντι και των τουρκμάνων- αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τις τελευταίες ημέρες με τον φόβο ότι το ΙΚ θα διαπράξει ωμότητες εναντίον τους.