X

Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις στην Ντεράα και το Χαλέπι

Τριάντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν  από επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή σε επιθέσεις στην επαρχία Ντεράα και το Χαλέπι.

Ant1news



Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σήμερα κατά την έκρηξη ενός  ένα παγιδευμένου οχήματος μπροστά σε ένα τέμενος στην επαρχία Ντεράα, στη νότια Συρία, ενώ άλλοι δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χαλέπι από ρίψεις βαρελιών με εκρηκτικά, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ο απολογισμός από την έκρηξη στο τέμενος στην περιοχή Νάμαρ, που ελέγχουν οι αντάρτες, ενδέχεται να αποδειχθεί βαρύτερος, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός σοβαρά τραυματισμένων. Ανάμεσα στους 22 νεκρούς είναι δυο γυναίκες και ένα παιδί, ενώ δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Στο Χαλέπι, παράλληλα, ελικόπτερα βομβάρδισαν τη συνοικία Μπαμπ αλ Νάιραμπ, στην παλιά πόλη, και τη Σαλαχίν, στο νότο, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων. Οι ρίψεις βαρελιών με εκρηκτικά είναι η τακτική που χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα το καθεστώς Άσαντ για να πλήξει τους αντάρτες.

Βόρεια του Χαλεπιού, το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) συνέχιζαν να προελαύνουν και κατέλαβαν το χωριό Μπαγαϊντίν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Οι τζιχαντιστές είχαν θέσει την Τετάρτη υπό τον έλεγχό τους οκτώ χωριά ανάμεσα στο Χαλέπι και στα σύνορα και πλέον ανοίγει ο δρόμος για να επιτεθούν στις στρατηγικής σημασίας πόλεις Άζαζ και Μάρεα.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) προειδοποίησε σήμερα ότι οι συνεχιζόμενες μάχες στο Χαλέπι έχουν φέρει τους αμάχους αντιμέτωπους με «αξιοθρήνητες συνθήκες».