X

Οι ΗΠΑ εντείνουν τις επιδρομές σε θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς σε θέσεις των τζιχαντιστών του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους» οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ant1news



Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου και τις νέες απειλές των τζιχαντιστών εναντίον των ΗΠΑ, ο αμερικανικός στρατός έχει εντείνει τις επιθέσεις του και έχει εξαπολύσει τουλάχιστον 14 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των φανατικών ισλαμιστών εξτρεμιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας (CentCom).

Οι βομβαρδισμοί, που πραγματοποιήθηκαν από καταδιωκτικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είχαν στόχο τα περίχωρα γυρω από το φράγμα της Μοσούλης, που ανακατέλαβαν οι κουρδικές δυνάμεις από τους τζιχαντιστές την Κυριακή, και είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν «6 (οχήματα) Χάμβι, 3 θέσεις όπου είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί, ένας όλμος και δύο στρατιωτικά φορτηγά», ανέφερε η CentCom.

Μέχρι τώρα οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 84 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ από την 8η Αυγούστου, 51 εκ των οποίων είχαν ως στόχο να υποστηρίξουν τις ιρακινές δυνάμεις κοντά στο φράγμα της Μοσούλης, όπως σημείωσε η στρατιωτική διοίκηση. «Οι ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις εργάζονται μαζί για επεκτείνουν τον έλεγχό τους στην περιοχή», διευκρίνισε η CentCom.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε από το Πεντάγωνο να στείλει 300 επιπλέον στρατιώτες στο Ιράκ.