X

Η Χαμάς εκτέλεσε τρεις Παλαιστίνιους για «συνεργασία» με το Ισραήλ

Στην εκτέλεση τριών Παλαιστίνιων με την κατηγορία ότι συνεργάζονταν με το Ισραήλ προχώρησε η Χαμάς, σύμφωνα με ιστοσελίδες που πρόσκεινται στην οργάνωση.

Ant1news



Μαχητές της Χαμάς εκτέλεσαν τρεις Παλαιστίνιους, τους οποίους κατηγόρησαν ότι συνεργάστηκαν με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει σήμερα η Jerusalem Post, που επικαλείται ιστοσελίδες που πρόσκεινται στην ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση.

Σύμφωνα με μία ανώτερη πηγή της Χαμάς, οι τρεις Παλαιστίνιοι, τα ονόματα των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, εκτελέστηκαν μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Η πηγή αυτή ανέφερε ότι ήταν τρεις μεταξύ των επτά ύποπτων για «συνεργασία» με το Ισραήλ, οι οποίοι συνελήφθησαν την ώρα που έψαχναν για στόχους στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να επιτεθούν οι Ισραηλινοί.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή νομοθεσία, οι συνεργάτες του εχθρού, οι δολοφόνοι και οι έμποροι ναρκωτικών τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών. Τον Μάιο η Χαμάς, που διοικεί την Λωρίδα της Γάζας, είχε ανακοινώσει επίσης ότι εκτέλεσε δύο "συνεργάτες" του εχθρού, ενώ τον Οκτώβριο πέρσι εκτελέστηκε άλλος ένας άνδρας, αυτή τη φορά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.