X

Βίντεο με το βομβαρδισμό που σκότωσε τα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς

Δείχνει τον βομβαρδισμό στη Γάζα κατά τον οποίο σκοτώθηκαν τρία υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη της Χαμάς.

Ant1news



Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο από τον ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις στρατιωτικοί διοικητές της Χαμάς.

Από την ισραηλινή επιδρομή καταστράφηκε ολοσχερώς μια πολυκατοικία στη Ράφα, σκοτώνοντας συνολικά τουλάχιστον επτά ανθρώπους, ενώ η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα πως σε αυτή την επίθεση σκοτώθηκαν οι στρατιωτικοί διοικητές της, Μοχάμεντ Αμπού Σάμλα, Ραέντ Άταρ και Μοχάμεντ Μπαρχούμ.

Συνολικά, μαζί με τα υψηλόβαθμα στελέχη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, μέσα στην σημερινή ημέρα σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων και πολλών παιδιών, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Δείτε το βίντεο με τον βομβαρδισμό στη Ράφα:



Η Χαμάς ανακοινώνοντας τον θάνατο των τριών στρατιωτικών διοικητών της είπε πως θα πάρει "εκδίκηση" από το Ισραήλ και υποσχέθηκε ότι οι Ισραηλινοί θα "πληρώσουν το τίμημα", ενώ από τη μεριά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξήρε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του.







Παράλληλα, το ένοπλο σκέλος της Χαμάς εκτέλεσε τρεις Παλαιστίνιους, τους οποίους κατηγόρησε ότι συνεργάστηκαν με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε σήμερα  Jerusalem Post, που επικαλείται ιστοσελίδες που πρόσκεινται στην ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση.