X

Ισοπέδωσαν 13οροφη πολυκατοικία στο κέντρο της Γάζας

Η πολυκατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Γάζας.

Ant1news

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε μια πολυκατοικία 13 ορόφων στο κέντρο της πόλης της Γάζας και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 τραυματίες, ανακοίνωσαν ο ισραηλινός στρατός και αξιωματούχοι υγείας της Γάζας.

Ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος δήλωσε πως το κτίριο, το οποίο κατέρρευσε πλήρως, χρησιμοποιείτο ως κέντρο διοίκησης από μαχητές της Χαμάς.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν πως στο κτίριο έμεναν 44 οικογένειες. 

Εν τω μεταξύ, πέντε Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα όταν το σπίτι τους επλήγη από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, 47η ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε από το πρωί είκοσι στόχους στο έδαφος αυτό και σε βομβαρδισμό επλήγη το σπίτι αυτό.

Τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα από την επανάληψη των εχθροπραξιών την Τρίτη, εννέα ημέρες μετά την εφαρμογή της προσωρινής εκεχειρίας.