X

Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς ο στρατός της Συρίας

Γύρω από την Δαμασκό, στη συνοικία Τζομπάρ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς ο στρατός της Συρίας.

Ant1news

Συνέχισε και την Κυριακή τους βομβαρδισμούς της συνοικία Τζομπάρ στα περίχωρα της Δαμασκού ο στρατός της Συρίας, έχοντας ως στόχο «τους τρομοκράτες».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του στρατού, στην περιοχή χτυπήθηκαν αρκετοί Κούρδοι και Παλαιστίνιοι, ενώ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, από τους βομβαρδισμούς επλήγησαν στρατηγικοί στόχοι των ανταρτών, με αποτέλεσμα την αποδιοργάνωσή τους.

Αξιωματούχος του στρατού δήλωσε:

«Εμείς οι στρατιώτες του Αραβικού Στρατού της Συρίας είμαστε εξουσιοδοτημένοι να συνεχίσουμε το εθνικό μας καθήκον και να εξουδετερώσουμε τις ένοπλες ομάδες που δρουν στο Τζομπάρ, καθαρίζοντάς το από κάθε τρομοκρατικό στοιχείο».

Στις περιοχές που βομβαρδίζονται ωστόσο, υπάρχει και άμαχος πληθυσμός.

Σύμφωνα με έκθεση που εξέδωσε ο ΟΗΕ την περασμένη Παρασκευή, ο αριθμός των Σύρων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, τα τρία τελευταία χρόνια που μαίνεται ο εμφύλιος, φτάνει τα τρία εκατομμύρια, ενώ εκείνοι που έχουν κάνει εσωτερική μετανάστευση αγγίζουν τα 6.5 εκατομμύρια. Με άλλα λόγια στα τρία χρόνια που οι αντάρτες προσπαθούν να ρίξουν το καθεστώς Άσαντ σχεδόν οι μισοί Σύροι έχουν μεταναστεύσει.

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι της Δύσης: Βρετανίδα ασπάστηκε το Ισλάμ και εντάχθηκε στο ΙΚ

Μία Βρετανίδα μητέρα δύο παιδιών ασπάστηκε το Ισλάμ και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

Η 45χρονη, μουσουλμάνα πλέον, δήλωσε ότι θέλει «να κόψει με κοφτερό μαχαίρι τα κεφάλια των χριστιανών».

Η άνεργη και πρώην ροκ μουσικός φέρεται ότι εντάχθηκε στους αιμοσταγείς τζιχαντιστές που δρουν ανάμεσα στην Συρία και το Ιράκ. Η ίδια φέρεται ότι παράτησε τα δύο της παιδιά για να παντρευτεί τον Βρετανό που είναι ο βασικός ύποπτος για τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ.

Η Τζόουνς που πλέον μετονομάστηκε σε Σακίνα Χουσεΐν και πλέον φορά παραδοσιακή μουσουλμανική ενδυμασία και μαντίλα, ζει στην πόλη Ράκα της Συρίας, προπύργιο των τζιχαντιστών.

Ο 52χρονος αδελφός της γυναίκας δήλωσε ότι όλη του η οικογένεια έχει σοκαριστεί από το περιστατικό.

Η Τζόνες εικάζεται ότι βρίσκεται παράνομα στην Συρία τον τελευταίο χρόνο, μετά από το διαδικτυακό φλερτ της με τον 20χρονο Τζουνάιντ Χουσεΐν. Από τότε έχει κάνει αρκετές αναρτήσεις με απειλές στο διαδίκτυο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ποζάρει με όπλα, ντυμένη με το πρόσωπό της καλυμμένο, όπως όλες οι μουσουλμάνες.

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Ουμ Χουσεΐν αλ Μπρίτανι έχει γίνει βασανίστρια Εβραίων και έχει προσευχηθεί στο όνομα του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Πριν από λίγες μέρες προειδοποίησε: «Εσείς, Χριστιανοί το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μαχαίρι στο λαιμό….Ελάτε, θα το κάνω εγώ για εσάς».

Ο σύζυγός της Χουσεΐν, χάκερ είχε φυλακιστεί το 2012 επειδή είχε παραβιάσει απόρρητα έγγραφα της κυβέρνησης του Τόνι Μπλερ, ενώ μπλόκαρε αντιτρομοκρατικό κυβερνητικό πρόγραμμα.